dinsdag 30 juni 2009

Tweede cursusdag in KrefeldVandaag was de tweede cursusdag bij Claudia Pheil in Krefeld. En behalve een heleboel lol heb ik een hele leerzame dag gehad. Het thema was "space creation". Claudia gaf les in haar beroemde Pheil-Feathers die ze op allerlei manieren combineerde en toepaste. Telkens na een korte inleiding waren wij aan zet. Ik durf wel te zeggend dat deze dag mijn veren naar het volgende level heeft gebracht. Nu nóg meer oefenen!
Hieronder een korte impressie..

zaterdag 27 juni 2009

Cursus bij Claudia Pheil

Vandaag heb ik de cursus "Variations in borders and blocks" gevolgd bij Claudia Pheil in Krefeld, Duitsland. Wat een inspirerende dag! Behalve een heleboel nieuwe patronen en technieken om te quilten op de longarm machine ook een dag om nieuwe long-arm quilters te leren kennen en een heleboel inpiratie op te doen.Hier zie je een impressie van Claudia's studio annex APQS showroom.Enkele bordervariaties die ik heb geoefend..Nog een impressie van de studio met op de achtergrond links Claudia's laatste prijswinnende showquilt "fire and ice". Ze heeft met deze quilt voor de derde keer op rij de peoples choice award gewonnen op de MQS in Kansas, dé grootste Amerikaanse show voor machinaal gemaakte quilts.Hier laat Claudia enkele nieuwe patronen zien.

Geslaagd!

Op het einde van de middag werd een show and tell gehouden met de dames die aanwezig waren. Wat een kwaliteit werd er getoond! Deze quilt is gemaakt door een medewerkster van Claudia, Gühl. Zij snijdt in de winkel de fatquarters en heeft alle reepjes die overbleven opgespaard en er deze quilt van gemaakt. Bijzonder verassend!

vrijdag 26 juni 2009

logo wordt quiltpatroon
Hierboven zie je een onderdeel van het logo van mijn quiltstudio. Een beetje spelen met pre-design (de software om onder andere quiltpatronen te maken) resulteerde in het border patroon helemaal bovenaan. Dit patroon is zo gemaakt dat het in een continue lijn te naaien is, dat is wel zo makkelijk. Met dank aan mijn zwager Martijn die het logo ontworpen heeft.
Neem eens een kijkje op mijn nieuwe website: www.patchandstitch.com
Er is nog veel werk in uitvoering (lees nog vééél meer foto's moeten erop), maar het gaat al de goede kant op.

donderdag 25 juni 2009

Tips en truukjes op you tube

You tube staat vol met filmpjes over van alles en nog wat, maar ook over quilten! Via deze blog wil ik je af en toe deelgenoot maken van een van mijn favoriete filmpjes met tips en truukjes. Zoals deze:

woensdag 24 juni 2009

Joepie! Workshop in zicht!Aanstaande zaterdag en dinsdag ben ik weer te gast bij Claudia Pheil, een fantastisch quilter met al vele prijzen op haar naam. Zij geeft les op de long-arm machine en ik ga bij haar deze keer de cursussen "Border and block variations" en "Space creation" volgen. Ik kijk er bijzonder naar uit!
Hierboven twee foto's van de cursus die ik in januari volgde in haar showroom. Een actie foto en een met Dawn Cavanaugh, mijn lerares voor die dag, waar ik gisteren al over schreef.

dinsdag 23 juni 2009

Draden instoppen / Burying your thread

In deze video kun je zien hoe Dawn Cavanaugh voordoet hoe je na het quilten de draden wegwerkt. Dawn is directeur educatie bij APQS. Ik heb het voorrecht gehad om in januari van dit jaar een cursus bij haar te doen. Ze is een van mijn voorbeelden en ooit hoop ik net zo goed te worden...

In this video you can see houw Dawn Cavanaugh is burying her threads. Dawn is APQS Director of Education. I was priveleged to take lessons with her last januari. One day I hope to be as good as she is...

maandag 22 juni 2009

Inspiratie / inspiration
Deze prachtige Italiaanse mozaïken waarvan ik foto's vond op internet zijn voor mij een echte inspiratie voor quiltmotieven. Alleen uit de bijgevoegde foto zijn tientallen quiltpatronen te maken. Hier zie je er eentje, ik weet niet of ik het ooit ga gebruiken maar misschien kom je hem nog eens tegen in een of andere quilt.
I found photo's of beautiful Italian mosaics on the internet. They are a real inspiration. Just from this one picture you could make lots of different quiltpatterns. For instance this flower pattern.
I don't know if I will ever use it, but who knows...

dinsdag 16 juni 2009

Website, work in progress

Momenteel ben ik heel druk met het maken van de website voor mijn quiltstudio. Het is superleuk dat mijn zwager dtp-er is en graag meedenkt. Ook heeft hij al een visitekaartje en logo voor mijn toekomstige bedrijfje ontworpen. De website is toch het digitale visitekaartje van je bedrijf. Hier kun je laten zien wat je kan, foto's etaleren en de mensen informeren over de mogelijkheden en prijzen. Kijk je nu op de website dan zie je alleen mijn visitekaartje, maar er komt gauw meer!

At this moment I'm very busy with the website of my studio. I have great help of my brother in law who is a grafic designer. He has already designed my business card and logo for the compagny. The website is the digital business card. On your website you can inform your future clients and show what you can. If you visit the website now you only see my business card, but it will be extended in the near future!

vrijdag 12 juni 2009

Kentucky coffin quiltGisteren kwam een vriendin van me, die werkt voor een uitvaartonderneming aan me vragen of ik ook rouwkleden of lijkwades kan maken op mijn long-arm. Nu ben ik helemaal niet thuis in de wereld van uitvaarten en ik wist eigenlijk niet eens wat ik me hierbij moest voorstellen. Lang verhaal, kort gemaakt: Na een heleboel gespeur op internet ga ik me nu beraden of hier een rol voor mij en mijn machine is weggelegd. Wellicht wordt vervolgd.
Wat ik tegenkwam tijdens mijn zoektocht naar de rol van quilts tijdens uitvaarten is het verhaal van de Kentucky coffin quilt. Net zo beroemd als de Dear Jane quilt, alleen had ik er nog niet van gehoord. Dit is het verhaal:
De quilt is gemaakt in 1839 door Elizabeth Roseberry Mitchel en maakt deel uit van het Kentucky Historical Society Museum in Frankfort Kentucky. Het is gepubliceerd in het boek America's Glorious Quilts. In het midden van de quilt is een kerkhof geapliceerd met vier kisten, voor ieder gestorven familielid een. Hun namen staan erop geborduurd. Het quiltmotief heeft ruimte voor 13 kisten. Het idee van Elizabeth was dat ieder familielid uitgebeeld werd als een kist genaaid op de border van de quilt. Wanneer die persoon kwam te overlijden apliceerde ze het kistje in het middenstuk. Volgens familie historie heeft ze de quilt gemaakt na het overlijden van haar 2 jonge zoontjes.
Het verhaal gaat dat meer van deze quilts werden gemaakt omdat men rondreisde (wilde westen) in die tijd en niet iedereen op een kerkhof kon begraven. Of dat zo is, of dat dit een unieke quilt is weet ik niet, deze quilt is in ieder geval prachtig!

Yesterday a friend of mine asked me who works for a mortuary asked me if I could make mourning quilts or burrying shrouds with my long-arm machine. I really didn't know much about this and I searched the internet for more information. Perhaps in the future there might be a role for me and my machine to make something beautiful to use in ceremonies.

During my search I ran into the Kentucky coffin quilt.
It was made by Elizabeth Roseberry Mitchell in 1839 and is part of the collection of the Kentucky Historical Society in Frankfort Kentucky. The following is paraphrased from the book America's Glorious Quilts. In the center is a fenced graveyard with four coffins, each represents a deceased family member and bears their name. Quilting in the graveyard indicates room for 13 coffins.Elizabeth's idea was that each of her family members would be represented on one of the coffins around the border and that when a person died their coffin would be moved into the graveyard (only 2 coffins were moved - from the bottom left corner). According to family history Elizabeth made this quilt after the death of her 2 young sons.donderdag 11 juni 2009

quote

"All the knowledge in the world is of no use to fools"
(road out of Eden by the Eagles)

maandag 8 juni 2009

needle cusion / speldenkussen


Even een fotootje van het speldenkussentje dat ik heb gemaakt om aan de naaimachine te hangen. Het is een patroontje dat ik vaker gebruik ook voor kraamkadootjes, dan maak ik het groter en stop er een belletje in. Super simpel: Je maakt (of hebt nog ergens) twee quiltblokken. Deze naai je tegen elkaar aan (tek 1.) Dan leg je de naden op elkaar (tek. 2) en naait de vierde kant dicht op een klein stukje na (tek. 3). Keren, vullen en dichtnaaien, klaar! De vorm is net als de theezakjes van Lipton, piramidevormig.
Above a picture of the pincusion I made to hang on the front of the machine. It is a pattern I used before, also for babyshower gifts, then I make them bigger and with a little bell inside. Versy easy to do: You use two quiltbloks. Then you sew then together, right sides on each other (pict. 1), Put the seams towards each other (pict. 2) and sew the fourth side with a little opening to turn. Turn it, stuff it and sew it with a slipstich, done! A piramide, just like the Lipton tea bags.

not good, so we take it outO jé, ik heb gisterenavond ergens een fout gemaakt met het instellen van de panto. Resultaat: over elkaar gestikte lijnen. Nu heb ik met mezelf afgesproken dat ik deze quilt behandel zoals ik dat straks voor mijn klanten ga doen dus: uithalen de boel! Ik heb daarvoor twee hele handige tools: een heel klein superscherp schaartje en een pincetje om de draadjes weg te trekken. Maar het blijft een heel gedoe...

Oeps, Yesterday evening I made a mistake while installing the panto. Result: Stitches that crossed. I had told myself that I would treat this quilt with the same precision I am going to treat customers quilts so: frogging! I have two very handy tools to do that: those very tiny scissors and a little pincet. But stil no fun!

zondag 7 juni 2009

Just a kit, just a panto, just for me


Na een dikke maand oefenen op mijn long arm machine heb ik vandaag de eerste "echte" quilt erop gespannen. De top heb ik vorig jaar al gemaakt van een quiltkit die ik kocht vanwege de heerlijke zomerse kleuren. Met de longarm in het achterhoofd heb ik hem laten liggen, maar nu mag ie het spits afbijten. Hoewel ik erg van klassiek houdt, is dit een voorbeeld van "iets anders".

After practicing for over a month on my long arm machine, I put on the first "real" quilt. The top I made last year from a quiltkit I bought because I loved the colours. Despite my love for classical stuff, I like it because it is "different"' of what I'm used to.

Aan het bloggen geslagen

Hallo allemaal, Ook ik ga eraan geloven, ik ga een online dagboek bijhouden over mijn vreselijk uit de hand gelopen hobby: Patchwork en quilten. Op deze plek wil ik met iedereen die het leuk vindt om te lezen, de achtergronden delen van het opzetten van mijn eigen bedrijfje: Quiltstudio Patch & Stitch. Maar vooral tips, truukjes, werkstukken etc etc. Want het quilten blijft toch een passie. Voor meer gegevens over quiltstudio Patch & Stitch kun je binnenkort terecht op mijn website. Ik hoop je hier vaker te ontmoeten!

Hi there! I'm also started blogging. My online diary about my passion: Patchwork and quilting. On this spot you can read about my behind the scenes aquaries on working my way to my little compagnie: quiltstudio Patch & Stitch. But most of all, tips, trics, new work etc. etc.
For infomation on the quiltstudio you can visit my website: www.patchandstitch.com
Thank you for visiting my blog!