dinsdag 28 juli 2009

Al over de helft

Tussen de bedrijven door sprokkel ik tijd om te oefenen op de longarm. Inmiddels ben ik over de helft met deze 'antieke' quilt. Vanochtend kwam mijn moeder langs en ze raakte er helemaal verliefd op. Dus bij deze: deze quilt wordt voor jouw mam.

Christmas in July

Zaterdag kwam de postbode weer met zo'n heerlijke zachte envelop. Ik had me natuurlijk niet kunnen inhouden en online geshopt tijdens de summer sale van een van mijn favoriete online shops.
Ik vind de stof prachtig maar heb alleen nog geen idee welk patroon ik ga gebruiken. Maar goed het is nog lang geen kerst..... en je kunt geen stof te veel hebben als quilter nietwaar?

vrijdag 24 juli 2009

Werkbezoek

Vanochtend ben ik naar Elly Prins in Zoetermeer geweest. Zij is de eerste longarm quilter van Nederland en heeft tien jaar ervaring met machinaal quilten. Daarnaast heeft ze de grootste collectie dubbelbrede achterkant stoffen in het land. Behalve dat ik een hele gezellige ochtend had, ben ik overvoerd met tips en goede raad! Super!

Ook heb ik vanaf nu van 157 dubbel brede achterkant stoffen royale stalen (zie foto) in huis, wat het kiezen van de juiste achterkantstof voor een quilt een stuk makkelijker maakt. Want ook de achterkant van de quilt verdient de nodige aandacht en daarbij hoort ook kijken, vergelijken en voelen van de stof. Prijzen vanaf € 19,95 pm. (dubbele breedte = 275 cm breed!)

Later in de middag ging ik langs bij Q-Wish in Veldhoven. In de royale lesruimte van deze winkel ga ik komende winter workshops verzorgen. Samen met eigenaresse Astrid heb ik de mogelijkheden doorgesproken. Ook kon ik haar de eerste voorbeelden van de quilts laten zien. Maar daarover binnenkort veel meer!

dinsdag 21 juli 2009

Achterkant stof binnen dus,,,Longarmen!

Gisteren middag bracht de postbode het stof dat ik had besteld voor de achterkant van deze quilt. Gauw een naadje erin en op naar de machine! Daar heb ik vanmiddag heerlijk kunnen naaien aan de eerste twee rijen van deze top. Het is voor de eerste keer dat ik een top heb gemaakt zonder rand.
Komt ie bekend voor? Dat kan kloppen, ik heb het patroon nagemaakt van een quilt van Margreet Oosten uit Molenhoek die afgebeeld stond in de Quiltnieuws van september vorig jaar in het artikel Antieke quilts. Mijn replika is wel een metertje kleiner in omvang. De top meet 1.65x1.65m.

zondag 19 juli 2009

UFO's

Zo af en toe moet je de balans opmaken. Dus hing ik vanmiddag een gedeelte van mijn to do lijstje aan de kast. Van links naar rechts: Workshop beginnersquilt, twee quilttops gemaakt naar aanleiding van een artikel in Quiltnieuws en twee prachtige (oefen)tops van Roos. Niet op de foto staan:
- Wit op wit quilt afbiezen
- Workshop-quilts snelle sterren waar ik vanmiddag heerlijk mee bezig was.
- Een quilt voor mijn moeder die niet lekker opschiet vanwege een heleboel paperpiecing en die ik ga veranderen qua ontwerp, maar hoe?
- Dear Jane in blauw wit wat mijn meerjaren project is.

Valt eigenlijk best mee als ik het zo lees. We blijven lekker bezig.
Waar ben jij mee bezig?

vrijdag 17 juli 2009

Repen snijden

Ik ben (en misschien wist je dat al) helemaal gek op scrappy quilts. Ik laat dan ook niet graag stof verloren gaan. Immers, alle stofjes, hoe klein ook zijn toch gekocht en er gaat best wat geld zitten in deze hobby. Daarom probeer ik telkens wanneer ik een project klaar heb, de restanten te versnijden en te verdelen. Dus heb ik zonet de restjes Lecien stofjes van de quilt die je hieronder zag versneden in repen van 2 inch (5 cm). De lichte in een bak, de donkere in een andere bak.

De stukjes die nog te verwerken zijn, maar niet recht of minder dan 2 inch en de blokjes die mislukte gaan ook apart. Daarvan wordt een kruimel-quilt gemaakt, hoe zie je binnenkort want dat wordt een hele leuke workshop. Tenslotte blijft dit over:

maandag 13 juli 2009

Bouwen & quilts

Tussen de stenen en de rommel heb ik deze foto gemaakt van mijn fleurige zomerquilt. Het was een kit die ik vorig jaar kocht en had laten liggen om er later op te oefenen met de long-arm. Ik heb er een rand tot randpatroon opgemaakt in bijpassend garen in verloopkleuren.

Een rand tot randpatroon of panto is een perfecte manier om te quilten wanneer de top van een hele drukke stof is gemaakt of wanneer het patchwork heel druk is. Het brengt rust in de quilt, het quiltwerk is duidelijk ondergeschikt aan het patchwork of de stof. Door een patroon met ronde vormen te kiezen verzachten de hoekige vormen van het patchwork en wordt het een mooi geheel.

zaterdag 11 juli 2009

Beginnerscursus quilt


Ik ben behoorlijk druk met het voorbereiden van mijn workshop programma voor deze winter. Een van de cursussen die ik ga geven is een tweedaagse workshop voor beginners waarin een quilt gemaakt wordt uit zes verschillende blokken. De top is af, hiernaast zie je een impressie. Hij is superleuk geworden, lekker scrappy in lieve roosjes van Lecien. Binnenkort zie je hem helemaal op de website.

Wit op wit schiet lekker op

Gisteren heb ik weer drie blokken gemaakt in mijn wit op wit quilt. Het grootste gedeelte van de dag waren die twee bij oma dus kon ik goed vooruit. Alleen tijdens het voorbereiden van de lijnen voor de laatste drie blokjes waren ze lief aan het spelen...nou ja...lief..

maandag 6 juli 2009

Vorderingen wit op wit quilt

De ene veer inspireert me weer voor de volgende. Dit weekend tussen de bedrijven door er weer drie gemaakt. Alle veren zijn uit de hand gequilt, ik heb er geen sjablonen voor. Ook heb ik nog geen linealen/templates (die zijn behoorlijk kostbaar), voor cirkels en kromme lijnen gebruik ik (nu nog) borden. Het hokjespatroon is gemaakt met behulp van de linealen van Linda Rech.
Wordt vervolgd...

Visitekaartjes

Mijn visitekaartjes zijn binnen, vers van de pers. Ik vond het zo'n georganiseerde chaos in die doos dat ik er even een foto van moest maken.

vrijdag 3 juli 2009

Nieuwe stofjes

Gisteren kreeg ik weer nieuwe stoffen binnen van Connecting Threads uit de serie Irresistible Indigo 3. Prachtige blauwtinten gecombineerd met bruin en ecru. Bij het thema indigo had ik meer donkere blauwen verwacht, maar deze "spijkerbroekblauwe" stoffen zijn prachtig te combineren met andere civil war stofjes.

Het is de bedoeling dat wanneer in september mijn studio officieel open gaat, je de keuze hebt uit 1000 fat-quarters. Vooral in klassieke patronen zoals civil war, victoriaans, india sits en rozen. Iedere week nieuwe stofjes!

twee nieuwe blokkenDe vrijdagen zijn vanaf deze week echt mijn quiltdagen. De kindjes zijn dan bij mijn ouders, ik doe geen huishoudelijk werk (nou ja, een beetje dan) en kan me nu ik vorige week mijn opleiding afgerond heb, helemaal toeleggen op het patchwork en quilten. Dus eerst een binding aan een van mijn workshop quilts gemaakt, nieuw binnengekomen fatquarters gesneden, gestreken en gevouwen (wat heerlijk, al die stofjes!) en twee blokken gemaakt van mijn sampler wit op wit.
Daarvan zie je hier de foto's...

Veren à la Pheil

Klassieke veer, maar dan ook weer een beetje anders.
Meestal is het andersom, maar nu vind ik het quiltwerk in het echt mooier dan op de foto..

donderdag 2 juli 2009

Geïnspireerd door Claudia Pheil aan de slag.
Meer dan geïnspireerd door de cursus van afgelopen dinsdag ben ik aan de slag gegaan met een nieuw project: Een sampler in wit op wit met daarin negen verschillende veerpatronen, uit de vrije hand gemaakt. Vanmiddag heb ik het eerste blok genaaid. Dit is het resultaat:

De nieuwe garage

De bouw van onze nieuwe garage is in volle gang. En dat betekent ook dat mijn eigen studio steeds dichterbij komt, want die wordt gemaakt in onze huidige inpandige garage. Quiltstudio Patch & Stitch begint steeds meer vorm te krijgen en het wordt ook steeds echter...nu komt het erop aan voldoende naam te maken zodat toekomstige klanten me hun quilttops toevertrouwen om er iets moois van te maken.