maandag 28 juni 2010

NIEUW! Moda Candy Bars


Eindelijk een reep die goed is voor de lijn: De Moda Candy Bars. Een leuk doosje met vier verschillende series stofjes van 2,5"x5". De series liggen nog niet in de winkel, je krijgt dus een echte voorvertoning van deze najaarscollecties: Hope - Collection for a Cause by Howard Marcus, Luna Notte by 3 Sisters, Clermont Farms by Minick & Simpson, and Remembrance by Jan Patek. Natuurlijk in prachtige antieke kleuren.

Er zit een patronenboekje bij met maak ideeën, maar het doosje stofjes laat zich perfect combineren in een antieke scrappy quilt. Het doosje past door de brievenbus, dus je betaalt verzendkosten voor een envelop. Vanaf nu verkrijgbaar in de webshop.

donderdag 3 juni 2010

11 juni workshop machinaal quilten, nog enkele plaatsen vrij

Volgende week vrijdag 11 juni is het zo ver: de workshop machinaal quilten voor beginners. Er zijn nog twee plaatsen vrij!
De workshop begint weer om 10.00 uur, maar vanaf 9.30 uur ben je van harte welkom. We starten met een een kopje koffie (of thee natuurlijk) en gaan snel aan de slag. De dag eindigt zo rond de klok van vier.
Wat kun je verwachten:
We gaan bekijken welke mogelijkheden er zijn om quiltpatronen over te brengen op stof, er komen een aantal materialen voorbij en een paar handigheidjes komen langs. We werken met sjablonen, templates of patronen uit een boek.
Wanneer we een patroon hebben gekozen en over genomen maken we een quiltsandwich en gaan met de machine aan de slag: Stitch in de ditch, patroon volgen met transport én natuurlijk zonder. We oefenen een paar soorten meanderpatronen uit de vrije hand, stipling en (curved) crosshatching.
Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng.

Meer informatie: patch-and-stitch@home.nl of tel: 0495-531848