vrijdag 29 oktober 2010

Maroccan Tiles quilt van Petra

Deze prachtige quilt maakte Petra voor haar jarige zusje. Het prachtige patchwork doet Oosters aan, als Moors tegelwerk (klik op de afbeelding voor een vergroting).
De quilt is doorgequilt op de longarm machine met een rand tot rand patroon vol krullen en sierlijke lijnen.

maandag 25 oktober 2010

Wat je met een charmpack en wat stof kunt doen..

Een charmpack en ruim een meter witte stof. Dat was alles wat er nodig was voor deze lieve baby-quilt. Het patroon vindt je in de Moda Bakeshop (klik op het logo rechts op mijn blog).
Ik maakte het met mijn zwangere nichtje in het achterhoofd. Het is een superlief kraamkadootje vind ik. Maar ja, wat als het een meisje wordt......

zaterdag 23 oktober 2010

De prinses op de erwt

Al zo lang ik het me kan herinneren is mijn lievelingssprookje, het sprookje van de prinses op de erwt. Ik werd dus ook spontaan, helemaal verliefd op een quiltje met als thema de prinses op de erwt. Het is van de Moda Bakeshop en hier is de link.
Tussen de scrapbags die ik vorige week binnenkreeg zat er een met nét die stofjes die er voor nodig zijn. Nu nog wat kantjes en bandjes bij elkaar zoeken.

Nu ben ik echt iemand die als ze iets ziet het kan namaken, maar niet zo super creatief is in het bedenken van nieuwe dingen. Gelukkig is er het internet, met meer ideeën dan tijd!
Een super leuke blog vond ik van Eloleo. Een supercreatieve mamma. Zij maakte een lief tasje met speelprinses op de erwt. Je ziet het op de foto links. Kijk eens op haar blog!
Maar ook deze prinses is té leuk (klik hier).

Tja en als je de blogs van deze dames bezoekt, klik je ongemerkt verder naar nog heel veel meer leuke ideetjes. Ik ga maar gauw aan de slag, voor de Sint in het land komt!

donderdag 21 oktober 2010

Bram's speelkleed

Deze zomer kreeg mijn nichtje een zoontje, Bram. Een toepasselijk kraamkado was natuurlijk zo gevonden: Een quilt! In dit geval een speelkleed met een heerlijke dubbeldikke voering. Omdat de kleuren en patronen in de stof al behoorlijk heftig waren, heb ik het patchwork heel eenvoudig gehouden.
En voordat Bram zijn kadootje kreeg werd het kleed uitvoerig getest....

vrijdag 15 oktober 2010

Ze zijn er weer! Moda Scrap Bags

Het heeft een hele poos geduurd en velen hebben er om gevraagd...Maar nu zijn ze er weer, de Moda Scrap Bags. Ieder zakje is gevuld met een half pond lapjes van zo'n 4"breed en 36" lang. Het zijn de gewilde resten die ontstaan bij het maken van lapjes van de Moda Bake Shop. Wat er precies inzit is telkens een verrassing die nimmer teleur stelt. Verkrijgbaar in mijn webshop voor € 14,95 per zakje. Klik hier voor meer>>

Taupe quilt


Even een paar foto's van mijn nieuwste "eigen" quilt. Een quiltje gemaakt in taupe en ecru's.
Het patroon komt uit een boek van Alex Anderson over quilts die uitgevoerd zijn in neutrale tinten. Toen ik dit patroon zag wist ik dat ik het een keer moest maken, ik was meteen verliefd op de diagonale lijnen die erin zitten. Dit is het secundaire patroon, het eigenlijke patroon bestaat uit slechts zes blokken en twee randen.

Als tussenvulling heb ik Quilters Dream Wol gebruikt en hij is gequilt met een lintmeander in het middenstuk en natuurlijk een verenborder.