dinsdag 15 februari 2011

Het zomertafelkleed

Ook deze quilt is door Trudy gemaakt. Ze heeft het patroon gevolgd uit dit filmpje hier op deze blog. Ik kreeg van haar Carte Blanche voor het quiltwerk. Bij deze top best een moeilijke vond ik vanwege het uitgesproken kleurgebruik en het grote contrast met de witte stof.

Wanneer ik niet zeker weet of een motief goed uit zal pakken op de quilt, of om te overleggen via de mail met mijn klanten, teken ik het quiltmotief op dunne witte plastic (bloemenfolie). Dit doe ik met whitebord markers zodat ik makkelijk correcties aan kan brengen. Ook test ik verschillende garens uit, door een beetje van de klos af te winden en het garen zo op de quilt te leggen. Een draad is veel minder uitgesproken dan een hele klos die je erbij houdt.

Uiteindelijk koos ik voor een bloemig motief met ronde vormen die het formele van de vierkante iets zachter maakt. Het is gequilt met "regenboog" garen. Een bijzonder fruitige quilt!

Trudy's sterrenquilt

Deze quilt is gemaakt door Trudy, ze deed in het najaar van 2010 mee aan de workshop snelle sterren en koos voor een quilt in vier kleuren van roze naar cerise. Ik ben bijzonder gecharmeerd van de combinatie en omdat er in het stof kleine hartjes zitten heb ik er een randmotief met hartjes omheen gequilt.

vrijdag 11 februari 2011

Varia Hex quilt: de malletjes

In mijn vorige blog schreef ik over het beginnetje van mijn Varia Hex quilt. Een heleboel puzzelen in EQ6 gaf me gisteren een eerste set malletjes. Alleen... In EQ6 krijg je maar één mal van ieder stukje uit je blok. Super onhandig dus: Een groot vel papier met maar een stukje... En zelf tekenen..dat moet slimmer dacht ik, hoewel ik bijna op het punt stond maar zelf te tekenen en dan kopieën te maken. Natuurlijk, kopen kan ook, maar dan moet ik wachten....en ik heb er nu zin in!

De blog van Jeanneke gaf uitkomst: Een link naar een site waar je grafiekpapier in alle vormen en groottes kunt uitprinten. Hier is de link. En op de blog van Jeanneke kun je lezen hoe het werkt. Dank je Jeanneke voor het delen van jouw techniek!

O jé, verliefd! (alweer)

Tja, ik heb er nu eenmaal regelmatig last van: Ik word graag verliefd. En dan vooral op prachtige quilts, al of niet ver buiten bereik. Afgelopen week kocht ik de Quilt en zo (bij de meeste boekhandels in de schappen) en daarin werd een nieuw blok of the month poject gepresenteerd: Variahex van Evy van het Quilters Palet uit Den Haag. Volgens mij hebben ze een echte rage ontketent! Overal komen hexagons voorbij! Het is ook een erg leuk werkje. En hoewel ik een echte machine quilter ben vind ik een andere techniek proberen ook heel leuk. Dit doet me denken aan mijn allereerste patchwork dat ik maakte toen ik op de brugklas zat: Op de engelse manier hexagons aan elkaar naaien tot een schouderpas voor een blouse. Allemaal roze stofjes bij elkaar gezocht in het stoffenwinkeltje van mijn tante.

Nu zie ik al een voordeel: Ik kan dit samen aan de tafel doen met de kids. Vooral Luuk vond het erg leuk om ook te knippen en te knutselen met stof én mamma's plakstift. Ik heb er gauw een paar foto's van gemaakt.

Ik heb pas een blokje klaar dus daar kan ik niet zo veel van laten zien. Maar kijk eens op haar blog, dan wordt je echt geïnspireerd!


donderdag 10 februari 2011

Een hele bijzondere..

Wekelijks komen er een aantal quilts voorbij in de studio en niet altijd kom ik er toe om een foto ervan op deze blog te plaatsen. Daarom in de komende blogs een aantal quilts van mijn dierbare klanten.

Deze quilt is wel heel apart. Toen is hem voor het eerst uitvouwde dacht ik dat ik hem helemaal scheef hield. Dat was niet zo, maar ik werd op het verkeerde been gezet door het Escher achtige patroon. De quilt is gemaakt met kleurige Kaffe Fasset stoffen en doorgequilt met een rand tot rand patroon. Klik op de foto's voor een grotere afbeelding en geniet...

Workshop machinaal quilten

Vorige week dinsdag was er in de studio de workshop Machinaal quilten voor beginners. Vijf dames kwamen met frisse moed, naaimachine en stopvoetje om de kneepjes van het doorquilten te leren. Wat was het een gezellige dag! Een kleine foto impressie wil ik je niet onthouden.

Wat nog extra bijzonder en leuk was, was dat drie dames het quiltje hadden meegebracht waar ze in het najaar tijdens de workshop Convergence Quilts (een techniek van Ricky Tims) mee waren begonnen. Drie juweeltjes van quilts als je het mij vraagt. Gauw werd een "show and tell" ingelast om de quilts uitgebreid te bewonderen.

Ik heb me die dag bijzonder goed geamuseerd en ik geloof dat ik voor de hele groep mag spreken. Dames bedankt!