zaterdag 26 maart 2011

Jong geleerd....

Naar aanleiding van een artikel over oude trapnaaimachines heb ik gisteren mijn oude trapnaaimachine (een pfaff 11 uit 1925) eens uit zijn hoekje in de kamer getrokken. Dat was maar goed ook, want het hele hoekje kon wel een opfrissertje gebruiken. Dus de machine geolied, het tafeltje in de was gezet en toen... gauw even uitproberen of ie het nog altijd zo lekker doet. Eigenlijk is er in ons hectische bestaan niets zo heerlijk als zonder elektriciteit te naaien met het zachte zoemen van deze machines. Ik heb echt wat met oude naaimachines.

De kindjes vonden het ook superleuk: dat trappen op die machine en kijken hoe alles zo snel beweegt. Al gauw kwam de vraag: Mag ik ook lapjes naaien? Alleen trappen én naaien dat kan met zo'n klein lijfje natuurlijk nog niet. Dus werd het kinder-naaimachientje dat als decoratie in de studio staat ook geolied en van een nieuwe naald voorzien en mijn andere pfaff 11 te voorschijn gehaald. Genoeg om heerlijk een uurtje in de pyama te spelen!

Hebben jullie ook een zwak voor oude naaimachines? Welke heb jij? Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achter liet.

Ik zal zelf beginnen: Ik heb "slechts" vijf naaimachines: Twee Pfaff 11, een Singer Featherweight 222 (die met de vrije arm) en twee moderne machines: mijn longarm (APQS millenium) én mijn trouwe Pfaff Expression 2034

Fijn weekend!

vrijdag 25 maart 2011

Vintage memories quilt

Al ruim twee weken zitten we als gezin om de beurt in de lappenmand. Een hardnekkige verkoudheid lijkt maar niet het huis te willen verlaten. Daarom stond het quilten in de studio even op een iets lager pitje, want mamma was nodig bij de zieke kindjes. En als een van de kindjes op de bank in slaap was gedommeld ging ik gauw aan de slag met mijn vintage memories quilt. Even een paar fotootjes op deze blog om met jullie te delen.

Ketie's Gee's Bend quilt

Deze quilt heb ik in februari voor Ketie doorgestikt. Het patchwork patroon is een reproductie van een van de beroemde Gee's Bend Quilts. Meer hierover kun je hier lezen.

Het quiltpatroon heet tendril, gestikt met donkerblauw So Fine garen en als tussenvulling een zwarte Quilters Dream Poly select.
Ik vind het een prachtige quilt!

maandag 21 maart 2011

Lente actie!

Hoera! Het is lente!

Daarom lente aktie (tot en met tweede paasdag)

Alle fatquarters: 6 halen 5 betalen

(óók de nieuwe collectie, keuze uit wel 600 stofjes)
kijk voor meer informatie op de website van Patch & Stitch

donderdag 17 maart 2011

Handige filmpjes

Naar aanleiding van een vraag over binding, wil ik deze filmpjes graag met jullie delen.
Fantastisch toch dat internet! Zo veel informatie over quilten zo snel binnen handbereik.