vrijdag 29 april 2011

Vintage memories, nu nog de binding


Vorige week vrijdag, net op tijd voor de open dag, was de vintage memories quilt af. Hij moet nog omboord worden, daar begin ik denk ik dit weekend aan, maar je kunt op de foto's toch al een goed beeld krijgen hoe hij eruit ziet gequilt en wel. Natuurlijk met veren en een heleboel boogjes. Ertussen een wollen vulling.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar.

donderdag 21 april 2011

Soft and stable deel 2

Gisteren blogde ik over een nieuwe tussenvulling Soft and stable. De bedenkster van deze vulling heeft een aantal filmpjes gemaakt voor YouTube waarin ze werkt met deze vulling. Het introductiefilmpje waarin de eigenschappen van de vulling duidelijk worden vind je hieronder:

woensdag 20 april 2011

Nieuw! Soft and Stable vulling voor tassen

Nieuw: Soft and stable by Annie's

Een speciale vulling voor tassen! (maar ook voor..placemats, etuis, etc etc.)
Deze vulling bestaat uit een schuimlaagje met twee lagen polyester stof.

Waarom Soft and Stable?

  • Grote stabiliteit en stevigheid
  • Lichtgewicht
  • Blijft in vorm
  • Geeft een professionele look aan je project
  • Met stof gevoerd aan beide zijden
  • Makkelijk te verwerken/quilten kan maar hoeft niet!
  • Zacht en comfortabel
  • Kan in de wasmachine en droger
Soft en Stable voelt veel steviger aan dan een reguliere tussenvulling en geeft een tas daarmee beter vorm. Maar het wordt ook niet stijf! Echt een nieuwe vulling (en ik had toch al zo'n twintig soortjes in huis)!
Verkrijgbaar in mijn webshop.

maandag 18 april 2011

Laatste loodjesIk ben momenteel natuurlijk superdruk met de open dag aanstaande maandag. Zo veel dingen om nog te doen en zo weinig tijd natuurlijk. En ik wil zo graag een paar nieuwe quilts hebben hangen. Daarom nu de laatste loodjes van de vintage memories quilt en het prinses op de erwt quiltje.
Even een paar foto's en weer gauw aan de slag!

En de winnaar is...

Helma! hartelijk gefeliciteerd met je prijs.
Ik heb het doosje gevuld met een klein schaartje, quiltgaren, quiltnaalden en een paar lapjes. Veel plezier ervan!

woensdag 13 april 2011

Feest!


Joehoe! Een ieniemienie feestje zit ik hier in mijn uppie te vieren achter de computer. Vandaag heeft de 30.000ste bezoeker mijn website bezocht. Reden voor een feestje: Een give away!
Laat een berichtje achter op deze blog of via de contactpagina op de site en zondag loten we (dat zullen de kinderen zijn, ze kunnen nog niet lezen!) een gelukkige winnaar. Voor haar (of hem) ligt dit lieve blikje klaar met...

dinsdag 12 april 2011

Swiet(h)art te gast op de Open Dag

Ik vind het bijzonder leuk dat Audrey van Swiet(h)art handbeschilderd porselein te gast is op de Open Dag. Ik heb haar gevraagd om de grote teakhouten tafel aan te kleden met haar prachtige servies. Hier op de foto zie je al een klein voorproefje maar meer kun je bewonderen op haar website.

Of kom het allemaal in het echt bekijken! Graag tot ziens op tweede paasdag!

De "Truly Scrumptious quilt" van Annemarie

Annemarie maakte deze prachtige quilt naar het patroon Truly Scrumptious van Cinderberrystitches. Ik mocht hem voor haar doorquilten, wat een plaatje! Klik op de foto's voor een vergroting. Dit is de link naar Cinderberrystitches.
Ik ben heel blij dat Annemarie haar quilts wil exposeren op Tweede Paasdag tijdens de open dag in quiltstudio Patch & Stitch. Je kunt deze quilt dan ook in het echt komen bewonderen!

maandag 11 april 2011

Eye opener! Jo Morton's strijktechniek

Vanochtend was ik aan het kijken naar de Quiltshow. Dit is een internet video kanaal speciaal over quilten. Daarin was Jo Morton te gast. Zij gaf een demonstratie over heel precies patchwork mét hele platte zomen. Ze loste daarmee een probleem op dat ik vaak heb met het maken van sterren met veel punten.
Ik kwam het al vaak tegen bij het maken van mijn Vintage Memories quilt: Je wilt een stukje de ene kant op strijken omdat het dan beter stoot met het volgende stuk, maar het resultaat is een zoom die uit vier of zes laagjes bestaat. Dat laatste zorgt voor problemen met quilten en de kans dat het blok "omhoog" komt.

De oplossing: Inknippen die zoom! Jo geeft knipjes in de zoom tot aan de naad (natuurlijk niet erover!) en strijkt de stof naar de kant die het het liefst opwil. Dat zie je. Op het dikke kruispunt strijk je de naad gewoon open. Ik heb het uitgeprobeerd en ik moet zeggen het werkt super! Betere punten, platter werk, ideaal gewoon! Wel opletten met knippen natuurlijk.

Is het nog te volgen? Je kunt het natuurlijk terugkijken op The Quiltshow.com, maar dat is een betaalde zender. Wil je dat niet, dan kun je eens op deze blog kijken: Elaine's Journey

zaterdag 9 april 2011

Heerlijke kleuren

Even een quilt showen die ik deze week voor een klant heb gequilt. Stitch in the ditch in maar liefst veertien bijpassende kleuren. Veel werk, maar wel prachtig!


donderdag 7 april 2011

Voorbeeld "handgequilt" met de machine

In mijn vorige blog al beloofd, het eerste voorbeeld van een quiltje dat met de Babylock Sashiko machine is gequilt. Het is een versneden ninepatch bestaande uit slechts vier blokken. Je kunt hier lezen hoe je het patchwork maakt.
Echt een blok voor een "snel" project als een boxkleed.
Voor het quilten heb ik eerst gebogen lijnen getekent met de bekende blauwe stift. Daarna nagenaaid met de machine. Om het zo veel mogelijk handgequilt te laten lijken is de steekgrootte niet té klein genomen en het patroon eenvoudig. Klik op de foto's voor een grotere afbeelding. Ik zal binnenkort een voorbeeld laten zien met beter afstekend garen. Wordt vervolgt!

zondag 3 april 2011

de Babylock Sashiko quiltmachine

Afgelopen week was ik bij mijn naaimachinehandelaar voor een kleine reparatie aan mijn Singer Featherweight. En daar stond hij in volle glorie: de Sashiko quiltmachine van Babylock. Vorig jaar al vertelde de naaimachinehandelaar over een machine die echt kan quilten, maar toen was het nog niet beschikbaar in Nederland. Ik ben het type van eerst zien en dan geloven dus.... kreeg ik hem gisteren mee om uit te proberen én jullie te laten zien wat het kan tijdens de open dag op tweede paasdag.

Ik heb het geweten! Gistermiddag (omdat de kids zo lekker in de zandbak zaten) een proeftop in elkaar gezet. Gisteravond de sandwich klaargemaakt en vanochtend de hele morgen heerlijk genaaid!
Deze machine maakt in tegenstelling tot "normale" naaimachines geen stiksteek, maar een quiltsteek op de voorkant van het werk en een stiksteek op de achterkant (het blijft een machine). Het ziet er heel authentiek uit. Ik zal later wat foto's laten zien van de eerste proef.
Nieuwsgierig? Kom eens langs dan laat ik het zien!
Kijk ook eens naar dit filmpje: