maandag 27 juni 2011

Nog een keer hetzelfde patroon...

Nog een keer hetzelfde patroon als de quilt uit de vorige blog, maar nu op een klassieke quilt.
Het patroon wordt "Aussie quilt" genoemd, verscheen in de Quiltmania (maar ik weet niet welke?) en is een perfect patroon om een charmpack in te verwerken. In deze quilt zijn er twee verwerkt heb ik me laten vertellen.

donderdag 23 juni 2011

Quilten doet wat met een quilt!

Voor de meeste quilts die ik maak in opdracht houd ik het quiltwerk in de achtergrond, secundair aan de quilt. Maar nu eens even niet!

Bea's quilt op de foto is doorstikt met een all over patroon, maar dan in een fel regenbooggaren. Het garen en het quiltwerk zorgt er in deze quilt voor dat de felle kleuren van de middenstukken zich samen voegde met de rustige zachtgele randen. Ik vind dat het super heeft uitgepakt!

Je kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op de detail foto kun je heel goed "voor" en "na" vergelijken. Garen: Superior Threads Lava, Tussenvulling: Quilters Dream Poly Select.

woensdag 22 juni 2011

Verliefd op...

een tas! Afgelopen zondag was ik bij de open dag van een van de groothandels in quiltspullen. Voor mij altijd dagen vol ideetjes, inspiratie en nieuwe dingen. Zoals je weet ben ik altijd op zoek naar de leukste cadeautjes voor quilters. En ik vond er natuurlijk weer!

Eentje vraag ik zeker zelf voor mijn verjaardag, dat is deze tas. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook superhandig. Vanbinnen zitten er van die uitklapvakken in, net als in de houten naaikisten. Hij is uitgevoerd in een goede kwaliteit imitatieleer (ik moest even snuffelen om hem van echt te onderscheiden), in het zwart met stoere stiksels.
Het is een "naaikoffer" maar als beautycase zou hij ook ideaal zijn.
Binnenkort verkrijgbaar in de webshop, van €80,- (elders) voor € 69,95!
En als je er zeker een wilt en je laat het me voor zondagmiddag 12.00u weten (via patch-and-stitch@home.nl), dan kan ik hem nog meebestellen en krijg jij nog eens €10,- korting!

Quilt van mevr. Roos

Deze prachtige quilt heb ik doorgestikt voor mevr. Roos. Alleen....toen ze de quilt kwam brengen was het behoorlijk druk in de studio en in de hectiek ben ik vergeten telefoonnummers uit te wisselen... Oliedom natuurlijk, maar daarom via deze weg een oproepje: Misschien leest ze deze blog, of iemand van de bee etc.: De quilt is klaar en kan opgehaald worden.
Genieten jullie intussen van de foto's!maandag 20 juni 2011

Gequilt op de Babylock sashiko machine

Jeetje, tot mijn grote schrik zie ik dat ik al drie weken niet meer geblogd heb! Het lijkt wel of er niets te doen is in de quiltstudio. Nou, niets is minder waar, het is drukker dan ooit. Ik kan jullie zeer binnenkort vermaken met een heleboel snoepjes voor de ogen. Verder ben ik gisteren naar de groothandel geweest en ben weer eens verliefd geworden, figuurlijk dan toch. Maar daarover morgen meer.

Nu even een paar fotootjes van een quiltje dat ik heb gequilt op de Babylock Sashiko machine. Je weet nog, de quiltmachine die steekjes maakt die net lijken of het op de hand gequilt is. Ik mocht van mijn naaimachine handelaar de machine uitgebreid uitproberen. En dat heb ik dan ook gedaan! Als tegenprestatie maakte ik hem dit quiltje, zodat hij in de zaak iets meer kan laten zien dan een proeflapje. Dit quiltje is ongeveer 80 cm in het vierkant. Je maakt het van een Moda charmpack en twee fatquarters stof.
Het patroon kun je bij haar bestellen. Tja, nu ik het heb afgegeven denk ik dat ik er nog eentje voor mezelf maak...