vrijdag 29 juni 2012

Hanny's varia hex quilt

Een grote hit op quiltgebied in 2011 was de varia hex quilt. Het patroon van Evy Verbeek werd gepubliceerd in Quilt en Zo en werd een enorm succes. Inmiddels zijn er al vele versies van deze quilt gemaakt en ik heb hem dan ook regelmatig op de machine om door te quilten.

Deze kleurige versie is gemaakt door Hanny. Zij heeft een hele eigen draai gegeven aan het bekende patroon. Door de vrolijke kleuren een hele bijzondere quilt, je raakt er letterlijk niet op uitgekeken! Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.
maandag 25 juni 2012

Dol Dwaze 6 = 5 kortings-actie!! verruimde openingstijden.

Het einde van het seizoen komt nu snel in zicht. En dat wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan: Daarom is er aanstaande donderdag 28 juni én vrijdag 29 juni Dol Dwaze 6 = 5 kortingen actie!

Alle garens: 6 halen = 5 betalen
Alle fatquarters: 6 halen = 5 betalen
Alle tussenvullingen: 6m halen = 5 betalen
Alle fournituren: 6 halen = 5 betalen

(combinaties per productgroep (bv verschillende garens) zijn mogelijk, per zes stuks geldt korting. De korting geldt ook voor de webwinkel!)

Donderdag en vrijdag zijn we extra lang open tot 18.00 uur.
Daarna start de zomersluiting, we zijn gesloten van 3 juli tot en met 10 augustus. De webwinkel blijft wel geopend!

woensdag 20 juni 2012

Tip over hoe de draad niet uit de naald floept / Tip over threading your needleEen eye opener die ik graag met u wil delen! Zo voorkom je dat de draad steeds uit de naald glijdt tijdens het naaien/appliqueren etc. Ik kende deze truc al voor het borduren met lint, maar had zelf de link naar naaigaren niet gelegd. Het werkt zelfs met zijdegaren #100!

Dit is mijn eerste filmpje op YouTube. Wat mij betreft volgen er meer!
Fijne dag!

An eye opener which I want to share with you! This way you prevent that the thread comes out of the needle during sewing. I knew this trick for embroidery with ribbon but never linked it to sewing. It even works with #100 silk thread!


It is my first video on YouTube, please enjoy!

dinsdag 19 juni 2012

Nederlandstalige handleiding Singer Featherweight

Het gonst in Nederland! Er is een hele hausse ontstaan rond een oud naaimachientje, een dot van een machientje: De Singer Featherweight. Ook ik raakte verliefd op het ding, al een paar jaar terug toen eenzelfde rage (die overigens nog voortduurt) aan de gang was op een Amerikaans forum voor longarm quilters.

Dolgelukkig was ik dan ook dat ik een tweetal machientjes kon overnemen van een gepensioneerde naaimachine handelaar onder de rook van Rotterdam. Een jaar later heb ik er een verkocht omdat ik graag er mee naaide, maar twee was toch ook weer niet nodig. Ik zal mijn zinnen ook wel op iets anders hebben gezet, maar dat weet ik eigenlijk niet meer.

Mijn Featherweight is behoorlijk kompleet met het Nederlands talige boekje. Om het met iedereen te delen heb ik het indertijd ingescand en op mijn oude website gezet. En nu de Singer Featherweight helemaal hip is en er een heleboel boekjes verloren zijn gegaan wil ik de link graag met jullie delen:

- LINK NAAR DE FEATERWEIGHT HANDLEIDING -

Ga in de linkerkolom naar "vintage sewing". De website is al een aantal jaren niet meer bijgewerkt en misschien werken niet alle links meer. Maar het boekje (en het boekje van een oude Pfaff) zijn er nog te vinden.
Veel plezier ervan, ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterliet of efkes op de "like" knop drukt van Faceboek!

maandag 18 juni 2012

Aanstaande vrijdag Sew In!

Aanstaande vrijdagmiddag is er weer Sew In bij quiltstudio Patch & Stitch in Weert. Vanaf half twee bent u weer welkom om onder het genot van een heerlijke kop koffie met gebak (of thee natuurlijk!) mee te doen. U werkt aan uw eigen werk of aan het patroontje dat voor u is voorbereid. Deze keer is het dit dotje van een vingerspeldenkussen. Ook in andere maten!
Er zijn nog een paar plekjes vrij, aanmelden voor deze inspirerende middag kan nog! Via de mail: patch-and-stitch@home.nl

donderdag 7 juni 2012

Maak een tas in nog geen vijf minuten... / A bag in less than five minutes

Vanmiddag tijdens de lunch was ik even aan het surfen op het net. Eigenlijk was ik op zoek naar interessante filmpjes over quilten op het net, maar ik stuitte op iets heel anders: Furoshiki. Dit is een traditionele Japanse tas. Van prachtige zijde/katoen mengsels in felle kleuren. Maar ik denk dat het ook heel leuk is met batik of Vlisco stof. En je vouwt het heel gemakkelijk: Kijk maar eens:This afternoon during lunch I was surfing the internet. I was looking for an interesting video on quilting but I found something else: Furoshiki. This is a traditional Japanese bag. Made of beautiful silk/cotton cloth in bright colors. But I think it will work with batik or African fabric as well. It is very easy to fold. Have a look!

dinsdag 5 juni 2012

Het begon met een doos / It started with a box

Helemaal warm krijg ik het van de UPS man. Niet vanwege zijn charmante lach, ook niet vanwege de bermuda op warme dagen, maar omdat hij altijd zulke leuke doosjes brengt!

Eigenlijk weet ik al wat er in zit, maar toch is het een cadeautje om uit te pakken. Vandaag zat de doos gevuld met kleine doosjes. En in die doosjes: Superior Threads Kimono Silk garen. Dit is superdun (#100) zijde garen. Ideaal voor onzichtbaar appliqueren. Een luxe om mee te werken, zo dun als een haar en het zoekt de kleur van de stof op.

Nu bij Patch & Stitch verkrijgbaar in 25 prachtige kleuren. €5,95 per klosje van 220 yards (200m). O ja, de klosjes passen door de brievenbus, dus lage verzendkosten!
I'm getting all warm when the UPS gay arrives. Not because of his charming smile, not because of his short pants, but because he brings such fine packages.


I know what is inside, even so it is a joy to unpack. Today the box was filled with small boxes. And in those boxes: Superior Threads Kimono Silk thread. This ultra thin (#100) silk thread is perfect for invisible appliqué. A luxury to work with, thin as a hair and it finds the color of your fabric.


Now at quilt studio Patch & Sitch available in 25 colors. €5,95 per spool. It fits in the mailbox, so we can keep the shipping low!Nog een keer Wilma's quilt / Wilma's quilt once again


Nog een paar foto's van Wilma's quilt. Geniet maar mee!

Again a few photo's of Wilma's quilt. Enjoy the eye  candy!
zondag 3 juni 2012

Nu op de machine / Now on the machine


Momenteel ben ik bezig met Wilma's quilt. Jaren geleden heeft ze een quilt cursus gedaan en deze prachtige sampler gemaakt. De top raakte in de vergetelheid tot ze kort geleden het quilten opnieuw oppakte. Nu wordt deze top een prachtige quilt!

Omdat ieder blok anders is, hebben we gekozen om ieder blok ook apart te quilten. Het is een combinatie geworden van veren, een lieve bloemen meander en gebogen lijnen. Deze elementen komen telkens weer terug om het geheel wat rust te geven.
Ertussen Hobbs Polydown, garen van Superior Threads So Fine in bijpassende kleuren.

Right now I have Wilma's quilt on the machine.
Years ago she made the top during a patchwork workshop. The top got forgotten until she started to make patchwork again. Now it will be a beautiful quilt!


Because every block is different, we have chosen to quilt each block apart. It will be a combination of feathers, flowery meander and continues curves. These elements come back even so often.
Batting is Hobbs Poly Down, thread by Superior Threads So fine in complementary colors.


vrijdag 1 juni 2012

Wat wordt dit??

Dit wordt het werkje voor de mini workshop tijdens de Sew In. We gaan een speldenkussentje maken, daar heb je er gelukkig nooit genoeg van! De technieken die langs komen zijn: Werken met freezer paper malletjes, ronde naden naaien, English paper piecing. Het is een bestaand patroon, misschien komt het je bekend voor. Zo niet, doe dan mee!

Vrijdag 22 juni van 13.30 tot ongeveer 16.00 uur: Sew In bij quiltstudio Patch & Stitch. Kosten € 10,- incl. koffie/thee met iets lekkers, patroon en een heleboel gezelligheid en inspiratie!
Je bent vrij om mee te doen of je werkt heerlijk aan je eigen project. Vrijheid, blijheid!
Opgave is gewenst, de studio is niet groot dus het aantal deelnemers is beperkt. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.