donderdag 24 januari 2013

Genieten: The farmer's wife quilt (lekker veel foto's)

Soms wil je een quilt helemaal niet meer terug geven aan de opdrachtgever, zooooo mooooooi! Dat had ik dus met deze.
Het patroon is beroemd: The farmer's wife quilt:

In 1922, het "The Farmer's Wife" tijdschrift vroeg zijn lezers de vraag: "Wanneer u een dochter had in huwbare leeftijd, zou u, in het licht van uw eigen ervaringen, haar laten trouwen met een boer?" Het tijdschrift had toen 750.000 abonnees en ontving meer dan 7000 brieven. De leukste antwoorden op deze vraag staan in een boek, samen met inspirerende traditionele quilt patronen. Het patroon bestaat uit 111 blokken van 6 inch. Voor het boek met patroon klikt u hier

Maar geniet nog even van deze quilt. Ertussen ziet Quilters Dream Wool. In de rand heb ik een veren patroon gequilt. De blokjes zijn heel rustig gehouden. Als u op de foto's klikt komt er een grote afbeelding. Fijne dag!

dinsdag 22 januari 2013

Is het echt al zo lang geleden?

Is het echt al bijna drie maanden geleden dat ik voor het laatst een blogje heb gepost? In mijn hoofd was het vorige week nog. Wat vliegt de tijd! Nu was het quilten niet uit mijn hoofd, en zeker niet uit mijn hart. Er zijn dan ook weer vele quilts door mijn handen gegleden de afgelopen tijd. Daarom in de komende blogs een heleboel snoepjes voor de ogen! Hier komt de eerste compilatie van quilts die ik voor klanten mocht doorquilten:

 Dit is de mandjes quilt van Ans. Prachtige geappliqueerde mandjes met af en toe een nine patch blok. Tussen de mandjes door heb ik een fijne swirly meander gedaan. In de nine patch blokjes een contiuous curves bloemetje. Je kunt op de foto klikken voor een grote weergave. Veel kijkplezier. Fijne dag!