woensdag 27 maart 2013

Levensboom quilt

Deze week heb ik een Levensboom quilt onder handen. Graag met veel veren was de opdracht. Dus aan de slag! Hier een klein voorproefje, de hele quilt show ik na toestemming van de maakster.. Fijne dag!maandag 25 maart 2013

Vrijdag 29 maart as. Workshop quilt as you go

Heb je aanstaande vrijdag vrij? En zin om heerlijk bezig te zijn, leuk gezelschap, lekker lunchen? Meld je dan nog snel aan voor de workshop Quilt as you go bij Quiltstudio Patch & Stitch in Weert. We gaan aan de slag met het maken van een log cabin quilt in Quilt as you go techniek. Dat betekent dat we patchworken en quilten tegelijk! Op de foto ben ik in dezelfde techniek een placemat aan het maken. Er komen verschillende technieken langs die er allemaal voor zorgen dat het quilten op de naaimachine van grotere projecten geen probleem hoeft te zijn.

De workshop start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Je kunt werken op je eigen machine of op een van de vier Singer Featherweights. De kosten zijn 47,50 incl. Koffie/thee met gebak en uitgebreide lunch. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, wees er snel bij, vol = vol!zondag 24 maart 2013

Heerlijke zondag...

Wat een gure dag buiten, daarom maar lekker binnengebleven vanmiddag. En vanochtend heerlijk naar de groothandel, mooie dingetjes kiezen voor de studio en webshop. Zoals het paspopje met haakjes, ideaal om je schaartje of ander klein spul binnen handbereik te houden. Of dat leuke speldenkussentje in grijs velours. De nieuwe producten staan nu in de webshop en ik...ik heb er een paar achtergehouden om mijn eigen werktafel in te richten.
En zo zat ik de hele middag heerlijk in de woonkamer. Ik ben een hoes aan het maken voor het Singer machientje zodat het allemaal een beetje stofvrij en opgeruimd blijft. Als ie klaar is show ik hem op deze blog! Tussendoor had ik assistentie van zoonlief, hij komt af en toe testen of alles nog draait....

Fijne dag!woensdag 20 maart 2013

Terug naar het oude

Een jaar of wat geleden heb ik het uiterlijk van mijn blog aangepast naar (toen) het allernieuwste formaat. Het zag er ook erg hip en visueel uit. Veel plaatjes, weinig tekst, de gadgets leuk opgeborgen in de zijkant. Er zouden nog een heleboel mogelijkheden bijkomen werd beloofd.

Helaas, dat laatste is niet gebeurd en daardoor vond ik de opzet van de blog behoorlijk beperkt. Ik kon geen snelle links neerzetten, volgers en life feed waren niet zichtbaar, reacties plaatsen lastig. Er waren minder mogelijkheden om dingen toe te voegen. Daarom heb ik de blog weer terug veranderd in een vertrouwd format. Je kent het wel van een heleboel blogs. Ik kan nu ook tabbladen toevoegen aan de bovenkant (komt nog) en aan de linkerkant een aantal links naar mijn all time favorieten. Ik hoor graag wat je er van vindt.
Fijne dag!

Hexagonnetjes, hexagonnetjes

Het is even roeien met de riemen die ik heb. Mijn hele fijne super scherpe foto camera is stuk, tenminste dat zegt ie. Eigenlijk best gek dat een apparaat zegt wat er aan de hand is, maar goed dat zal wel bij de digitale computertijd horen waarin we verkeren. In ieder geval weet ik wat er aan de hand is, maar kan ik het niet zelf oplossen. Wegbrengen dus.
In de tussentijd help ik me met mijn IPad. De app gedownload van Blogger en huppekee we kunnen weer. De foto's zullen de komende tijd wat minder mooi zijn vrees ik, maar het plaatsen van een berichtje is wel veel eenvoudiger. Kiekje maken, tekstje erbij en hup de wijde wereld in.

Bij dit bericht een foto van een hexagon quilt die ik in februari quilte. Wat een mooie stoffen, die Japanse! Het was wel een hele zware top geworden door de drie dubbele naden in geweven stof. Te zwaar voor de maakster om zelf te quilten, zo kwam ze bij mij terecht. Ik heb er rand tot rand patroon tendril op gequilt in bijpassend vergrijsd garen. Geniet va de foto en van de dag!
Fijne dag!

vrijdag 8 maart 2013

Leuk patroon!


Zoals velen van jullie weten, ben ik een fan van oude naaimachines. Ik vind het heerlijk om er over te lezen, ze te zoeken (en vooral proberen niet te kopen!!) eraan te klussen en natuurlijk erop te naaien. En net als velen van jullie heb ik een speciale zwak voor de Singer 221, de featherweight. 

Tja en toen kon ik het toch weer niet laten: Ik heb twee "nieuwe" machines gekocht. Een Singer 221 uit 1949 en een Singer 412G uit 1954.

Vooral de laatste is een verhaal apart. Hij kwam met de post. O jee!  Matige doos, kansloos koffer en een heleboel stof. Oud ijzer leek het. Maar ach, er was voetbal op tv, dus type en bouwjaar opgezocht. Daarna met poetsdoeken, olie en vet aan de slag. Resultaat: een perfect werkende Singer 412G uit 1954. De meest hippe en moderne machine toen. Best wel rock and roll niet waar?

Alleen is hij z'n koffer nu kwijt. Daarom wil ik er een hoes voor maken, zodat het stof niet meteen weer de overhand krijgt. Om ideeën op te doen struin ik graag het internet af. Op zoek naar een leuke hoes deze keer. Ik stuitte daarbij op een super leuk paper piecing patroon, ontworpen door Sonja (klik).
Ik denk dat dit de basis gaat worden van een hoes voor de featherweight. Nu verder op zoek naar een leuk patroon voor de grote machine. Wordt vervolgd...

Fijne dag!woensdag 6 maart 2013

Lieve hartjes

Een dot van een quilt, gemaakt door Trudy. Allemaal geappliqueerde hartjes en in de blokjes zonder hartje, maakte ik er eentje bij...