zaterdag 20 april 2013

Dresden plate tutorial

Tijdens de open dagen had ik een Dresden Plate quilt op de machine. Een echt voorbeeld van een quiltblok dat er ingewikkeld uitziet door de hoeveelheid puntjes en applicatie.
Maar dat is maar schijn. Er is een hele makkelijke manier om dit blok te maken, op de naaimachine.

Ook het appliqueren heb ik met de machine gedaan (en echt het is onzichtbaar gedaan).

Voor het appliqueren op de machine kies je een hele fijne zigzag, bijvoorbeeld steeklengte 2 mm en steekbreedte 1 (mm). Om goed op je werk te kunnen kijken zet je bij voorkeur een applicatievoet op de machine (zo een als op de foto). Verder heb ik gewerkt met heel dun zijde garen van Superior Threads, dikte 100. Behalve dat het superdun is neemt zijdegaren de kleur van de omgeving aan en valt dus mooi weg in het werk. Als spoeldraad koos ik voor "gewoon" garen.
Nu nog eerst controleren of de onderdraad niet te zien is op de bovenkant. Als dat is zet je de onderdraadspanning iets strakker (het schroefje van je spoelhuis draai je een fractie naar rechts, niet vergeten terug te zetten!).

Maar eerst zul je een paar Dresden Plates moeten maken. Hoe dat werkt zie je in deze super duidelijke tutorial van Megan. Even doorklikken maar. Veel plezier!

Fijne dag!

Geslaagde open dagen!


Moe maar voldaan zit ik hier achter de computer. We mogen dan ook terugkijken op een paar zeer geslaagde open dagen! De sfeer was weer uitstekend, het zonnetje deed vandaag goed mee en de complimentjes voor de mooie quilts vlogen in het rond.

Voor de dames die er niet bij konden zijn een paar foto's. Helaas hangen de quilts niet meer op, maar de aanbiedingen van de open dagen zijn nog de hele week geldig (tot en met 26 april):

- Een gratis Prym bewaardoos twv. € 6,95 voor iedere klant.
- 10% korting op alles! (uitgezonderd andere acties)
- Alle fat-quarters: 6 halen 5 betalen
- Clover clam shell stunt: nu € 5,95 per set.
- Tussenvulling opruiming: maar liefst 40% korting op alle zakken Hobbs tussenvulling voorradig en 40% korting op alle soorten Quilters Dream tussenvulling in de maat Crib (116 cm x 152 cm).

Dus profiteer deze week nog!
Quiltstudio Patch & Stitch in Weert is open op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Graag tot ziens!

Fijne dag!

woensdag 17 april 2013

Even showen: De levensboomquilt van Sonja


Een paar blogjes geleden liet ik al een stukje van deze quilt zien. Nu mag ik met toestemming van de maakster meer showen: De Levensboomquilt van Sonja. In het midden een grote levensboom geflankeerd met allemaal blokken met bijbelse namen. Ze heeft veel effen stoffen in deze quilt gebruikt en ik kreeg de opdracht om er de nodige veren aan toe te voegen. Dat was natuurlijk niet tegen doven mans oren gezegd! Ik heb veren gequilt waar het kon en het eenvoudig gehouden in de drukke blokken en stoffen. Het was een hele leuke opdracht om te doen en de tevreden lach van de eigenaresse was de kers op de taart.

Fijne dag!
maandag 15 april 2013

Voorbereidingen Open Dagen in volle gang (2)

De voorbereidingen voor de open dagen zijn nu flink op gang. En dat mag ook wel, het is immers al vrijdag aanstaande! Ondertussen zijn we ook nog lekker druk met de verbouwing van ons huis en was de overkapping en garage (die we normaal bij de open dag betrekken) omgeturnd in een werkplaats annex houtzagerij. Hellup! Gelukkig is de timmerman bijna klaar ( hij zoekt zaterdag maar een ander plekje) en is de schilder vandaag begonnen met de afwerking. Opruimen is het codewoord.

Intussen zijn de quilts voor de mini tentoonstelling gearriveerd. Ik mag jullie prachtige quilts laten zien van de hand van Petra Waals. Ook is een getrouwe replica van de Variahex quilt te zien, gemaakt door Willemien Gijbels. Voor de demonstratie op de long arm machine heb ik dit weekend een top gemaakt met Dresden plates. Maar daarover in het volgende blogje meer, ik ga er nu eerst de rand aannaaien.

Fijne dag!

donderdag 11 april 2013

Quilten voor mezelf

Regelmatig wordt me gevraagd of ik ook nog quilts maak voor mezelf. Helaas niet zo veel als ik zou willen, naast de studio waar ik twee à drie quilts per week quilt, besteed ik de overige tijd aan mijn gezin en natuurlijk het huishouden. In de late avond steel ik een uurtje, dat wil zeggen dat ik graag tv kijk met een werkje in mijn handen. Tja en dan is hexagonnetjes naaien met een English paper piecing techniek een leuke bezigheid.
Ik gebruik er alleen geen papieren malletjes, maar plastic malletjes voor (een soort paternoplaat). Ze zijn steviger, herbruikbaar en net wat dikker waardoor de steken mooier naar de achterkant vallen. (Ze zijn hier in de webwinkel te koop).

Mijn eerste hexagonquiltje is bijna een feit. Even showen dan maar. Ik probeer hem af te hebben voor de open dagen volgende week, maar of dat gaat lukken.....

Fijne dag!woensdag 10 april 2013

Voorbereiding open dagen in volle gang!

Zoals je hiernaast (rechts) kunt zien zijn er bij quiltstudio Patch & Stitch volgende week open dagen. De voorbereidingen zijn in volle gang! Er zijn al een hele hoop nieuwe stofjes binnengekomen die, zoals je gewend bent bij ons, netjes gestreken en gevouwen de bakken ingaan.

Wat kun je zoal verwachten? Natuurlijk een hele hoop gezelligheid, mooie quilts om te bewonderen en je te laten inspireren. Goede aanbiedingen op tussenvulling en stofjes. Demonstraties: Natuurlijk van de longarm quiltmachine, maar nieuw dit jaar is de mogelijkheid om zelf een Singer Featherweight uit te proberen. Er staan er vijf voor je klaar.
Verder is er een Prym bewaardoos voor elke klant. Dat is nog eens een leuk cadeau!
Als jullie de zon meebrengen kunnen deze dagen echt niet stuk!

Fijne dag!