donderdag 17 oktober 2013

King George Quilt vordert gestaag


Na een geweldige quiltdag in de Fonkel zondag en een gezellige bee maandag zat ik zo vol inspiratie en zin, dat ik ieder vrij uurtje weg wil snoepen om te handwerken. Volle kracht vooruit met de King George Quilt. De bovenste twee rijen van de quilt zitten al in elkaar (ik moet wel nog strijken!!).

Het zevende blok was aan de beurt. Een mooie ster met geappliqueerd middenblok. Maar hoe krijg je die punten zo scherp? Een van mijn cursisten had het antwoord: appliqueer de lichte vlakjes op het roze in plaats van andersom. Eureka! Soms is de oplossing zo eenvoudig maar zie je hem zelf niet. Nu ben ik, zoals je weet, nog een beginner op het gebied van hand-applique, dus heb ik malletjes gemaakt van freezer paper en de stukjes voorbereid met behulp van de stijfsel/mini-strijkijzer methode. Papiertje eruit en je  hebt een fantastisch strak randje. Erop naaien is een kinderspel.

Dat appliqueren smaakt trouwens naar meer. Daarom het boek van Liuxin Newman (aka The Thimblelady) nog eens gepakt. Met haar boek en dvd ga ik toch eens proberen het needle turnen onder de knie te krijgen.

Op de foto's zie je verder nog een prachtig boek dat deze week in de brievenbus viel: Het heet Quilts 1700-2010, Hidden Histories, Untold Stories. Het boek is al in 2010 uitgegeven ter gelegenheid van de grote quilttentoonstelling in het Victoria and Albert Museum in Londen en beschrijft de Britse Quiltgeschiedenis. Erin een beschrijving met mooie foto's van de George III coverlet, de inspiratie voor de King George Quilt. Een mooie aanvulling aan mijn boeken over de Nederlandse en Amerikaanse quiltgeschiedenis. En natuurlijk een prachtige bron van inspiratie. Het bruist en borrelt in mijn hoofd. Herkenbaar?

Fijne dag!


Het boek en het patroon bij elkaar.

Lijkt hartstikke scheef, maar dat komt door de foto. Het hoof d een beetje naar links draaien, dan klopt het ;)


zondag 13 oktober 2013

Leuk! Cover clam Shell beursje


Te leuk, lief, schattig en wat al niet. Deze knijp beursjes/mapjes die je kunt maken met de Clover Clam Shell set. Uit Japan, daar worden ze Kai No Kuchi genoemd. Leuk om kleine dingen in te bewaren, je vingerhoed bijvoorbeeld maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat een lief kadootje.

Gisteren tijdens de Fonkeldag in Helmond gingen maar liefst 43 dames hier mee aan de slag. De basis is niet moeilijk, de variaties zijn eindeloos.
Geniet van een paar mooie voorbeelden en een filmpje hoe je ze maakt. Of google Kai No Kuchi voor meer voorbeelden.

Fijne dag!vrijdag 4 oktober 2013

Hartige Herfsthappening 6 oktober in Maaseik

Door Jeanine Janssen-Nelissen ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan de Hartige Herfsthappening. Aanstaande zondag 6 oktober in Maaseik. Jeanine en haar man Jos hebben een zorgboerderij voor jong volwassenen met autisme. Twee keer per jaar houden ze een fair ten gunste van een aantal projecten op de boerderij.

Zondag gaan de deuren open en kunt u kennismaken met het werk en de projecten op de boerderij. Verder is er een fair met allerhande demonstraties op hobby en handwerkgebied. Ik zal er meer uitleg geven over patchwork en quilten. Natuurlijk show ik graag een aantal werkstukken.

Ook aan de kinderen is gedacht: Een springkasteel, stoep krijten, schminken en pony rijden staan op het programma. Aan de inwendige mens wordt ook gedacht. Er zijn verschillende eetkraampjes en een prachtig herfstterras. Kortom voldoende ingrediënten voor een paar gezellige uurtjes op de zondag.
Ik hoop u graag te begroeten!

Zondag 6 oktober, van 10.00 tot 18.00 uur
Zorghoeve St. Jansberg, Sint-Jansberg 62A, 3680 Maaseik, België