dinsdag 23 juni 2015

Drie dolle dagen!

Quiltstudio Patch & Stitch heeft de zomer in haar bol!
Kom naar de drie dolle dagen van donderdag 2 juli tot en met zaterdag 4 juli.


We luiden de zomer in met hoge zomerkorting! Hopelijk doet het weer lekker mee, want hoe hoger de temperatuur hoe hoger de korting!
U krijgt altijd 20% korting, maar bij elk graadje warmer komt er een procentje bij!
Laat de zomer maar komen!

(Korting is geldig op alles voorradig, korting wordt automatisch in de webwinkel verwerkt. Geldig van donderdag 2 juli 9.00 uur  tot en met zondag 5 juli 9.00 uur. Bestellingen worden vanaf dinsdag 7 juli verstuurd. De studio donderdag open van 13.00 tot 21.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur)
Let op: Dinsdag 30 juni is de studio gesloten!

donderdag 11 juni 2015

Wonderbaarlijk toch?…Die kunstige kleding

In de gemeente Weert wordt per jaar nog zo'n vijf kilo textiel in de vuilnisbak gegooid. Weggegooid geld, vindt Punt Welzijn die samen met de gemeente een nieuw inzamel beleid heeft ontwikkeld voor tweedehands textiel en schoeisel.

Uitleg over de wedstrijd

Een hele stapel zakken om te kiezen
Om het nieuwe beleid onder de aandacht te brengen is er een wedstrijd uitgeschreven waarbij inwoners van Weert de kans krijgen om van de inhoud van drie zakken ongesorteerd tweedehands textiel een nieuw kledingstuk te maken of een kunstwerk. Er zijn geldprijzen te winnen, de werken worden tentoongesteld in de binnenstad en later geveild voor een goed doel.

Dit soort uitdagingen zijn er om aan te gaan! Dus gaf ik me op en afgelopen zaterdag ging ik naar de Sponsorwinkel voor meer uitleg en uit uitreiken van de zakken textiel. Van te voren had ik al wilde plannen: Een quilt van overhemden, een kussen met stropdassen of een van de vele andere ideeën die me door het hoofd spookten.

De uitleg was helder: maak iets nieuws van iets ouds. Probeer zo weinig mogelijk nieuwe materialen toe te voegen en neem de zakken textiel als uitgangspunt. Er waren twaalf deelneemsters en ieder mocht drie ongeopende zakken pakken en even spieken wat erin zat. Hilariteit ten top! Het was van alles: Van overhemden tot knuffelberen, van Perzische tapijten tot badpakken. We namen afscheid en ieder ging zijns weegs.

De drie zakken textiel

Alles op de tafel gekiept

Leuke details

Een eerste sortering..

Thuisgekomen was ik natuurlijk razend nieuwsgierig hoe mijn "buit" eruit zag. De zakken werden geleegd op de tuintafel en na een eerste inspectie kwam ik gauw tot de conclusie dat de quilt van overhemden er niet in zat, noch het kussen van stropdassen. Mijn zakken bestonden uit de Perzische tapijten, een heleboel mutsen en dassen, nog meer vesten en truien en….Spijkergoed!! Daar kan ik wat mee! Het wordt dus geen quilt en het eindresultaat houd ik nog even onder de pet, maar de eerste uitprobeersels slagen goed. Voldoende stof voor een feuilleton: Dit wordt vervolgd,

Fijne dag!!