dinsdag 29 september 2009

On the wings of a dream

Soms zie ik een quilt waarvan mijn adem stokt. Dit is er zo een. Gemaakt door Caryl Bryer Fallert. Meer werk van haar op www.bryerpatch.com
Klik even op het plaatje voor een grotere foto.

woensdag 23 september 2009

Roosmarie's quilt

Die Roosmarie durft! Zij belde me al aan het begin van de zomer of ik op haar quilts wilde oefenen! Nu daar had ik wel oren naar, alleen oefenen..dat doe ik toch liever op een oude lap in plaats van een met de hand geapliceerde top. Ik heb Roosmarie's top afgelopen week op de machine gelegd en ben er nu heerlijk druk mee. Ik kreeg carte blanche en doe mijn best er iets moois van te maken. In de borders en het effen middenstuk komen veren. Het aplicatiepatroon wordt benadrukt door een omlijning en een rustige meander in de achtergrond.

Enkele lesdagen gaan niet door.

Er zijn twee workshops die helaas niet door kunnen gaan op de geplande datum:
- Beginners patchwork en quilten in Veldhoven op 2 en 16 oktober vanwege te weinig aanmeldingen.
- Sew day op 30 oktober omdat ik die vrijdag te gast ben in Maasbracht op de regiodag van het quiltersgilde.
De mensen die zich ingeschreven hebben krijgen persoonlijk bericht.
Gemiste kans? Helemaal niet! Er staan nog volop mogelijkheden op de website. Of we prikken een datum voor je groepje of bee (al vanaf 4 personen!).

Europeese quiltshow in St. Marie aux MinesWat ben ik toch een bofferd! Afgelopen weekend hadden we een bruiloft van een collega van mijn man in Lörrach, dat ligt in Zuid Duitsland. Én er was die grote Europeese quiltshow in St. Marie aux Mines in de Elzas. Toen mijn man voorstelde om al op vrijdag weg te gaan en deze show te bezoeken -we waren immers in de buurt- sprong ik natuurlijk een gat in de lucht.
En het was de moeite waard!! Op maar liefst 21 locaties verspreid in vier dorpen was alles quilts wat de klok slaat. Wij hebben ons moeten beperken tot St. Marie aux Mines, maar met 11 lokaties zeker al de moeite waard! Werkelijk in ieder kerkje, sporthal en museum waren quilts te bewonderen uiteenlopend van Amish en antiek tot supermodern. Ik post hier enkele sfeer foto's, maar ik weet zeker dat er nog vele duizenden foto's meer gemaakt zijn. Als je ooit de kans krijgt, is dit zeker de moeite van de reis waard!

dinsdag 15 september 2009

Maison Sajou (2)

Gisteren plaatste ik een filmpje over Maison Sajou. Een Frans merk dat zich heeft gespecialiseerd in fournituren en garens met een vintage uiterlijk. Speciaal voor de quiltstudio heb ik die producten gekozen die voor quilters interessant zijn. Vandaag was ik druk met het vullen van mijn webwinkeltje. Nog niet alles staat erop, maar dat komt de komende dagen wel. Op deze foto's alvast een impressie. Meer kun je zien op de website: www.sajou.fr.
Zie je iets wat je zou willen hebben? Ik bestel het graag voor je mee. Omdat de meeste dingen door de brievenbus kunnen, scheelt dat behoorlijk in de verzendkosten.


maandag 14 september 2009

Maison SajouIn dit filmpje zie je een korte reportage van Maison Sajou, een frans merk dat zich heeft gespecialiseerd in naai en borduur accessoires uit grootmoeders tijd. Ik ben verliefd geraakt op hun prachtige spulletjes en bijzonder fijn maar sterk katoenen garen.
Binnenkort verkrijgbaar in de webshop! (en natuurlijk ook in de studio).

zaterdag 12 september 2009

Trudy's quilt

Deze frisse quilt in rood/zwart/wit mocht ik voor Trudy quilten. Hij is gepatcht door Trudy met stroken op een basis en gequilt in het overall patroon Cascade.
Helaas doet de foto de quilt geen goed, de kleuren zijn in het echt véél sprankelender.

woensdag 9 september 2009

Cursuspresentatie

Vanmiddag presenteerde ik mijn workshop programma bij Q-Wish in Veldhoven. Hier een foto-impressie van deze middag. Gemist?
Zaterdag 17 oktober ben ik te gast tijdens de quiltdagen in Helmond en kunt u het programma ook bekijken. Op vrijdag 30 oktober ben ik in Maasbracht te gast tijdens de regiodag van het Quiltersgilde, ook dan zullen de workshop quilts mijn kraampje opsieren. Misschien tot dan!

Overigens kunt u voor meer informatie, prijzen en data al terecht op mijn website.

donderdag 3 september 2009

En de winnaars zijn...

Ik heb geen notaris, maar wel twee peuters. Aan hen de eer om vier briefjes te trekken en dat namen ze zeker serieus!

De winnaressen van de tussenvullingen verloting zijn Annemieke Vlaar, Bep van der Ploeg, Gerry van der Velden en Jolanda Bruinsma. Gefeliciteerd en het pakje komt eraan!

dinsdag 1 september 2009

Filmpje Claudia Pheil

Ik bewonder heel erg het werk van Claudia Pheil en ben er best een beetje trots op dat ze mijn lerares is. Ze heeft een dvd gemaakt en dit is het promotiefilmpje:

Snelle sterren 3

En dit wordt Snelle Sterren deel 3. Ziet er nog niet heel erg uit als sterren nietwaar? Het begint dan ook met een heleboel vierkante lapjes en die heb ik vanmiddag toen "die twee" sliepen gesneden. Misschien krijg ik vanavond nog een kansje om de eerste series aan elkaar te naaien. Wordt snel vervolgd, want ik wil deze top volgende week woensdag af hebben om te showen in Veldhoven.

Veldhoven!??! Ja hoor, daar is woensdag 9 september vanaf 14.00 uur, bij Q-Wish, een cursus presentatie van de cursussen en workshops die daar gegeven worden. Je bent van harte welkom!

PPP achtergrondjes

Quilten op de longarm is naar mijn mening vergelijkbaar met piano spelen (of ieder ander instrument, ik speel baritonsaxofoon). Oefenen, oefenen en nog meer oefenen. En dat doe ik zo veel mogelijk. Op dit moment oefen ik vulpatronen voor de achtergrond. Het lichte garen op het zwarte stof laat ieder foutje zien, maar daar is het dus ook oefenen voor, niet waar?