maandag 12 april 2010

Het lukte!

Inmiddels heb ik de longarm naaimachine nu een jaar. Een jaar met een hele boel heerlijke momenten achter de naaimachine, maar toch ook best wel wat tegenslag en reparaties aan de machine. Niets onoverkomelijk, maar wel lastig.

Zo had ik begin van het jaar spontaan problemen met de spanning, wat niet op te lossen bleek door het aanpassen van de spanningsknop noch spoelhuis. Gelukkig lag het niet aan mij (ik begon toch behoorlijk aan mijn kwaliteiten als quilter te twijfelen), maar zat het hele zaakje waar het spoelhuis in moet los. En dat geeft geen goede steekjes. Eind januari werd het opgelost door de technicus van APQS die op dat moment in Krefeld was om de workhop onderhoud te geven. Die workshop was voor mij een topper. Het zorgde voor zoveel zelfvertrouwen dat ik niet in paniek raakte toen twee weken geleden het kopje van het schroefje afkwam dat de naald op z'n plek houdt (ja hoe suf kan het zijn).

Ondanks herhaaldelijk proberen het schroefje met een tang los te draaien, kwam het er niet uit. Het werd zelfs erger: Door de kracht was het stangetje wat de naald vasthoudt verschoven en was de timing van de machine (het moment dat de naald de spoeldraad oppakt) niet goed meer. En dat is voor eigenaren van longarm machines dé nachtmerrie. Het is namelijk een hele klus om het weer goed te krijgen. Twee avonden met de techneuten van APQS aan de telefoon klaarde de klus voor dat moment, want het stangetje zou toch vervangen moeten worden.

Afgelopen vrijdag kwam het nieuwe onderdeel binnen en zaterdag haalde ik diep adem en haalde alles los (het hele spoelhuis moest eruit), verving het stangetje én paste de timing aan. HET LUKTE! De machine loopt weer als een zonnetje en ik ga deze week gauw aan de slag om de achterstand in te lopen!

Vandaag dus een kijkje achter de schermen. Er zijn in Nederland bij mijn weten geen monteurs voor de longarm machines. Mijn naaimachine handelaar waagt zich er niet aan en eigenlijk is dat ook niet zo erg. Via de telefonische hulpdienst van APQS wordt ik althans prima geholpen. Het draait meer om durven en doen. Inmiddels heb ik er zelfs lol aan gekregen!
Een hele fijne week.

1 opmerking:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen