dinsdag 23 maart 2010

Wat ligt er vandaag op de machine
Nadat ik de hele vorige week bezig ben geweest aan mijn eigen showquilt (daarover later meer) was het weer hoogste tijd voor opdrachten van klanten. Vandaag de prachtige handgemaakte quilt van mevrouw Baselmans. Het wordt gequilt met het overall patroon Rosie. Gequilt met onopvallend dun garen. Daardoor is het quilten secundair aan het patchwork, en zo hoort het ook bij een quilt als deze.

Hobby en Kunst beurs in Altweerterheide


Afgelopen zondag was in Altweerterheide de hobby en kunst beurs, georganiseerd door Zij-Actief ter gelegenheid van hun 75 jarig bestaan. Tussen een heleboel edelsmeden, kralenmaaksters, schilders, kaartenmaken en keramiek waren er twee kraampjes voor de quilters: De kraam van Truus de Wild en die van mij. Het leverde een sfeervol plaatje op. Hoewel er weinig quilters in het publiek waren hebben we een gezellige dag gehad.

zaterdag 20 maart 2010

Een supergezellige dag
Gisteren mocht ik de workshop Snelle sterren geven bij Q-Wish in Veldhoven. De deelnemers konden kiezen uit drie verschillende modellen om te maken die dag, maar kregen alle drie de patronen. Vier dames maakten hetzelfde patroon, maar zeer verschillende quilts doordat de stofkeuze heel verschillend was. Het was best spannend om te zien hoe de sterren uitvielen, maar dat was achteraf niet nodig: De quilts werden superleuk. Het was een hele gezellige dag! Dames bedankt daarvoor.

Foto's zeggen meer dan woorden, daarom een kleine impressie.
Wil je ook meedoen met een van mijn workshops? Kijk even op de website voor het actuele programma.

maandag 15 maart 2010

Nieuwe stofjes binnen!

Een van de leuke dingen van een "winkeltje" is het inkopen van nieuwe stofjes. Afgelopen vrijdag kreeg ik er weer een aantal binnen: Prachtige pastels, lieve roosjes, taupen en natuurlijk civil war stofjes. Een genot om naar te kijken. Nu nog in fat quarters snijden en netjes vouwen. Maar nu even lekker laten pronken in de studio.

Ik krijg vaker de vraag waarom ik geen stofjes via mijn webwinkeltje verkoop. Daar heb ik niet voor gekozen omdat ik van ieder stofje maar een tweetal fat quarters in huis heb en geen hele rollen. Het verloop is zo groot dat het met foto's maken niet bij te benen is. Mocht je nu iets zien op de foto's: Je kunt natuurlijk reageren, de stofjes zijn immers te koop (hoewel ik graag alles zelf zou houden ;)

dinsdag 9 maart 2010

Tussendoor deel 2

Het tussendoortje is behoorlijk uit de hand aan het lopen. Ik vind het zo'n leuke quilt aan het worden dat ik heb de 21ste klaar wil hebben. Dat sta ik nl. op de lente-fair hier in Altweerterheide.
Hier al een klein voorproefje.

zondag 7 maart 2010

Tussendoor

Zondagochtend, de kids nog in de pyama en als ze dan lief aan het spelen zijn probeer ik aan de tafel in de huiskamer te doen wat ik zo graag doe: Lapjes aan elkaar naaien.

Al een hele poos wil ik een Double of Tripple Irish Chaine maken, vooral omdat je de witte vlakken zo mooi met veren kunt quilten. Gisterenavond zag ik op een blog een leuke variatie van een Tripple Irish Chaine en die wordt het. Dus deze ochtend mijn doos met 2" repen gepakt (ik snij altijd mijn resten op in repen van 2"en 2,5") en aan de slag. Hoe groot de quilt wordt weet ik nog niet, dat ligt een beetje aan hoeveel leuke stofjes ik uit de doos weet te grabbelen, maar minstens eenpersoons bed anders komt het patroon niet leuk uit vind ik.

O ja, het patroon vindt je hier: http://www.modabakeshop.com/2009/05/triple-irish-flower-quilt.html
De quilt die daar getoont wordt is een babyquilt (ongeveer 100x100cm) en wordt gemaakt van een honeybun. Maar hij is eenvoudig om te rekenen naar een grotere maat en/of bredere repen.