vrijdag 23 december 2011

Prachtige quilts van Cindy Needham inspiratie voor nieuwe opdracht

Een doorlopende bron van inspiratie voor mij zijn de quilts van Cindy Needham. In onderstaande filmpjes laat ze een aantal quilts uit haar collectie zien. Geniet even mee!Een prachtige opdracht die ik mag doen is een quilt gemaakt van een bruidsjurk.
Ik heb vanmiddag een proefstukje gemaakt om te kijken hoe de stoffen zich "gedragen" . Dat viel heel erg mee! Ik was bang dat de satijn zou kerven maar gelukkig was dat niet het geval. De licht glanzende stof werkt heel goed mee en geeft een prachtige diepte als het gequilt is.
Het wordt overigens een heel stuk rustiger dan Cindy's quilts hoor! Het wordt een combinatie van veren en "orange peels" met als eye catcher de details van de jurk. Wordt vervolgd!


2 opmerkingen:

  1. Ik heb recent een paar kleine quiltjes gemaakt van satijn. Mooi om te zien, maar waardeloos om te verwerken! Het vervormt, verschuift en is slecht te strijken (smelten) en te verven.
    Groetjes, Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor de tip, dat was ook mijn eerdere ervaring met satijn. Dat was ook waarom ik wat huiverig was voor deze top en eerst een proef wilde maken. De top is door Caroline die het patchwork maakte waar nodig verstevigd. Je kunt het op de foto niet zo goed zien, maar er zit ook katoen, tule en voile in verwerkt. Toch liet alles zich op de long arm goed verwerken. Voordeel van de longarm is natuurlijk dat je de top met rust laat als het eenmal goed is ligt en er met de machine overheen beweegt. Als je wilt quilten op de huishoud naaimachine moet je met de stof schuiven en ik kan me voorstellen dat dat niet lekker werkt. Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen