dinsdag 31 mei 2011

Y-naad

Een handig truukje voor het naaien van Y-naden, bijvoorbeeld bij Babyblocks of achtpuntige sterren. Kijk even naar dit filmpje:

vrijdag 27 mei 2011

Actie op het voetbalveld.

Noch mijn man, noch ik zijn echte voetbalfans. Maar onze dochter lijkt met een bal aan de voet te zijn geboren. Al vanaf ze kan praten verkondigt ze aan eenieder die het wil horen dat ze later voetballer wordt. Niet zo maar een, maar een van PSV. Ze voetbalt dan ook iedere vrije minuut buiten in de tuin.

Na lang wachten was het afgelopen dinsdag eindelijk zo ver: Ze mochten (haar broer ook) voor het eerst naar de introductietraining voor de mini-F's (kinderen van 4,5 - 6 jaar). Het team waar ze na de zomer in mee mogen gaan spelen. Nadat 's ochtends de voetbalschoenen al waren klaargezet was het na heel lang wachten 's middags eindelijk zo ver: De eerste training. Natuurlijk als echte kleine fans, helemaal in tenue.
Pappa en mamma gingen mee, net als het fototoestel. Want de eerste actiefoto's mogen niet ontbreken in het plakboek. En natuurlijk was ik apetrots toen onze meid de "grote" jongens voorbij liep!

woensdag 25 mei 2011

Wat een inspiratie!


Al meer dan 750 jaar liggen ze er: De mozaïek vloeren van of in de stijl van de broers Cosmati. Ze zijn te vinden in Rome maar ook in Londen, eigenlijk overal in Europa. Gelegd in steen in de 12de eeuw. Komen de patronen je niet bekend voor? Jawel, veel van de patchwork patronen die we nu nog maken komen hier al voor. Voor mij een bron van onuitputtelijke inpiratie. Sommige patronen zijn eigenlijk meteen geschikt om na te maken, andere zou je iets kunnen/moeten aanpassen. Wil je lezen hoe je dit aanpakt? Kijk dan in het boek van Norah McMeeking, Bella Bella quilts. Google ook het woord "Cosmati" of "cosmatesque" eens voor nog veel meer foto's.
Veel kijkplezier!

Sew in! Aanstaande vrijdag.

Hallo allemaal,

Aanstaande vrijdag is er weer een Sew In! Vanaf 13.30 uur ben je van harte welkom met je quiltproject. Of je op de hand naait of met de machine, dat maakt niet uit. Voor € 10,- krijg je een techniekles, een heleboel informatie, inspiratie en natuurlijk koffie met iets erbij. De middag duurt tot 16.00 uur en er is plaats voor maximaal zes personen. Geef je gauw op, er zijn nog een paar plekken vrij!

vrijdag 20 mei 2011

Vandaag op de machine..

Deze fleurige quilt is van Bea. Eigenlijk doen de foto's geen recht aan de prachtige batikstoffen die ze heeft gebruikt. In het echt zijn de kleuren veel helderder. Een heleboel harten heb ik gequilt: in de rand, maar ook in het middenstuk. De hele quilt laat ik later wel zien: De première is natuurlijk voor de maakster.

dinsdag 17 mei 2011

Nieuw projectEven nog gauw een blogje over mijn nieuwste project: Een kleine medaillionquilt.
Vaak wordt gezegd dat wanneer je van je hobby je werk maakt, de hobby is verdwenen. Dat is deels natuurlijk wel zo, want wanneer ben je aan het werk? Als je bezig bent voor een klant of ook wanneer je eigen werk maakt omdat het in de studio komt te hangen. Bij het laatste overlapt het werk de hobby en andersom. Voor mij wordt het weer echt hobby wanneer ik me opnieuw verlies in een project en me er heerlijk bij kan ontspannen. En dat is na pasen weer aan de hand: Ik heb in EQ6 een nieuwe quilt ontworpen, geïnspireerd door een heleboel antieke quilts en ben vol ijver aan de slag gegaan. Alleen...ik wil de quilt mee laten doen in een wedstrijd, dus het hele ontwerp houd ik nog even onder de pet. Toch een paar foto's om te laten zien wat ik in mijn vrije tijd het liefste doe: Patchwork! Op de foto's de eerste delen van het middenblok van het medaillon. Gemaakt met foundation piecing op Vlieseline L11 als basis. Dat kan lekker blijven zitten omdat het een wandkleed wordt en het niet zo erg is als het geheel wat stijver wordt. Wordt vervolgd!

Gauw even bloggen..


O jeetje, alweer een ruime week niet geblogd. Maar niet stilgezeten! Alleen... Ik kan jullie de quilts niet laten zien, er lag een huwelijkscadeau op de machine en de première daarvan is natuurlijk op de bruiloft volgende maand. Ook quiltte ik een drietal quilts voor Wendy Vosters' open dag volgende week zaterdag en die moet je daar maar gaan bewonderen (Volg de link naar meer informatie). Helemaal geen snoepjes voor de ogen? Jawel hoor, hier komen er een paar:

Trudy's quilt: Een hele fleurige rood/witte quilt, gemaakt in een stip piecing techniek. Het is een hele grote, ik kreeg hem niet in z'n geheel op de foto, daarom maar een foto van een gedrapeerde quilt (klik op de foto voor een vergroting). Hij is overall gequilt met een gebloemd overall patroon (ik ben de naam even kwijt).

Monique's quilt: Een heel lief quiltje in de kleuren roze, bruin en aqua. Gequilt met roze garen in overall patroon Kaye's Rose.

Tenslotte nog een paar foto's van mijn prinses op de erwt quilt, nu in volle glorie. Heel eenvoudig gehouden, gequilt met roze garen op de babylock Sashiko machine. Hij is volgens mijn zoon van vier nog niet af: Hoe kan mamma nu een prinses in pyjama op bed maken zonder dekentje? Dus ze gaat nog een eigen dekentje krijgen....

dinsdag 3 mei 2011

Hoe maak je een quilt (die al af was!) groter.

Ik ben weer een super filmpje tegengekomen op internet. Sharon Pederson legt uit hoe je een quilt die al gequilt is groter kunt maken door er een border aan toe te voegen. Wat een idee!