vrijdag 23 december 2011

Hoe teken je een veer (= het begin van veren quilten!)

Regelmatig wordt me gevraagd hoe je een veer kunt quilten en of het ook op de gewone naaimachine kan. Ja hoor dat kan! Zelf heb ik veren leren quilten ver voordat ik een longarm machine had. Het systeem is hetzelfde, de manier van uitvoeren iets anders.
Belangrijk voor het quilten van veren is dat je een soort routine ontwikkelt. Daar heb je geen naaimachine voor nodig. Pen en papier is voldoende. Daarna is het een kwestie van heel veel oefenen, eerst op papier en dan op de machine. Het is frappant te merken dat je lijf de beweging van de pen onthoudt. Dus ik zit regelmatig te tekenen.
In onderstaand filmpje kun je zien hoe een veer getekend wordt. Pak pen en papier en doe eens mee!

Prachtige quilts van Cindy Needham inspiratie voor nieuwe opdracht

Een doorlopende bron van inspiratie voor mij zijn de quilts van Cindy Needham. In onderstaande filmpjes laat ze een aantal quilts uit haar collectie zien. Geniet even mee!Een prachtige opdracht die ik mag doen is een quilt gemaakt van een bruidsjurk.
Ik heb vanmiddag een proefstukje gemaakt om te kijken hoe de stoffen zich "gedragen" . Dat viel heel erg mee! Ik was bang dat de satijn zou kerven maar gelukkig was dat niet het geval. De licht glanzende stof werkt heel goed mee en geeft een prachtige diepte als het gequilt is.
Het wordt overigens een heel stuk rustiger dan Cindy's quilts hoor! Het wordt een combinatie van veren en "orange peels" met als eye catcher de details van de jurk. Wordt vervolgd!


donderdag 8 december 2011

vrijdagmiddag 9 december gesloten

Bij uitzondering zijn we vrijdagmiddag 9 december vanaf 13.oo uur gesloten.
Onze excuses voor het ongemak.
Vanaf dinsdag 13 december staan we weer voor u klaar!

zaterdag 3 december 2011

lief babyquiltje

Petra maakte deze lieve babyquilt. Het is een speeldeken geworden met een lekker dikke zachte dubbeldikke vulling. Ik heb geprobeerd niet te veel te quilten, daar wordt de deken te stijf van vind ik. Overigens, de vlaggetjes zijn met de hand geappliqueerd aan een geborduurde lijn.

vrijdag 2 december 2011

Veren!

Van deze quilt werd ik helemaal blij! Hele grote witte vlakken die gevuld mochten worden met veren. En hoewel ik alle quilts graag maak, is veren quilten wat ik het liefste doe. De rand is gevuld met "piano-keys" en in de blokken " continous curves". Dat zorgt voor een goede balans met de toch wel drukke veren. Door de vulling van wol komt er een mooi reliëf in het quiltwerk.