zaterdag 26 maart 2011

Jong geleerd....

Naar aanleiding van een artikel over oude trapnaaimachines heb ik gisteren mijn oude trapnaaimachine (een pfaff 11 uit 1925) eens uit zijn hoekje in de kamer getrokken. Dat was maar goed ook, want het hele hoekje kon wel een opfrissertje gebruiken. Dus de machine geolied, het tafeltje in de was gezet en toen... gauw even uitproberen of ie het nog altijd zo lekker doet. Eigenlijk is er in ons hectische bestaan niets zo heerlijk als zonder elektriciteit te naaien met het zachte zoemen van deze machines. Ik heb echt wat met oude naaimachines.

De kindjes vonden het ook superleuk: dat trappen op die machine en kijken hoe alles zo snel beweegt. Al gauw kwam de vraag: Mag ik ook lapjes naaien? Alleen trappen én naaien dat kan met zo'n klein lijfje natuurlijk nog niet. Dus werd het kinder-naaimachientje dat als decoratie in de studio staat ook geolied en van een nieuwe naald voorzien en mijn andere pfaff 11 te voorschijn gehaald. Genoeg om heerlijk een uurtje in de pyama te spelen!

Hebben jullie ook een zwak voor oude naaimachines? Welke heb jij? Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achter liet.

Ik zal zelf beginnen: Ik heb "slechts" vijf naaimachines: Twee Pfaff 11, een Singer Featherweight 222 (die met de vrije arm) en twee moderne machines: mijn longarm (APQS millenium) én mijn trouwe Pfaff Expression 2034

Fijn weekend!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Wendy, wat een plaatje met je kids zo aan het naaien! Wij hebben ook een zwak voor oude dingen, maar schaffen bewust niets aan. Het huis staat zonder 'oude' spullen al zo vol :-)
  Mijn ouders hadden vroeger wel een 'singer' trapnaaimachine maar die heeft mijn vader (overigens tot mijn woede) ooit verpatst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mieneke,

  Dank je voor je reactie. Inderdaad, ook ik moet me flink in de hand houden. Er komen voorlopig ook geen "nieuwe" machines bij.
  Groetjes,

  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een Singer trapnaaimachine op Ameland en thuis een Batavus handnaaimachine hier kun je hem wel bewonderen http://opoesnieuwtjes.blogspot.com/2010/10/batavus.html
  En ook nog een toyota naaimachine uit de jaren 70 en een anker eind jaren 70 begin 80
  De toyota moet afgesteld maar de rest naaien als nieuw

  BeantwoordenVerwijderen