zondag 3 april 2011

de Babylock Sashiko quiltmachine

Afgelopen week was ik bij mijn naaimachinehandelaar voor een kleine reparatie aan mijn Singer Featherweight. En daar stond hij in volle glorie: de Sashiko quiltmachine van Babylock. Vorig jaar al vertelde de naaimachinehandelaar over een machine die echt kan quilten, maar toen was het nog niet beschikbaar in Nederland. Ik ben het type van eerst zien en dan geloven dus.... kreeg ik hem gisteren mee om uit te proberen én jullie te laten zien wat het kan tijdens de open dag op tweede paasdag.

Ik heb het geweten! Gistermiddag (omdat de kids zo lekker in de zandbak zaten) een proeftop in elkaar gezet. Gisteravond de sandwich klaargemaakt en vanochtend de hele morgen heerlijk genaaid!
Deze machine maakt in tegenstelling tot "normale" naaimachines geen stiksteek, maar een quiltsteek op de voorkant van het werk en een stiksteek op de achterkant (het blijft een machine). Het ziet er heel authentiek uit. Ik zal later wat foto's laten zien van de eerste proef.
Nieuwsgierig? Kom eens langs dan laat ik het zien!
Kijk ook eens naar dit filmpje:

4 opmerkingen:

 1. Leuk... Ga je hem alleen demonstreren, of wordt het een aanwinst voor thuis???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Sabine, Ik weet het nog niet....Wordt vervolgt!
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke machine zo te zien op het filmpje. Lees net van de open dag op 2e paasdag en heb het meteen op de kalender geschreven :-)
  groeten uit Nederweert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Carin,
  Graag tot tweede paasdag! Wendy

  BeantwoordenVerwijderen