maandag 11 april 2011

Eye opener! Jo Morton's strijktechniek

Vanochtend was ik aan het kijken naar de Quiltshow. Dit is een internet video kanaal speciaal over quilten. Daarin was Jo Morton te gast. Zij gaf een demonstratie over heel precies patchwork mét hele platte zomen. Ze loste daarmee een probleem op dat ik vaak heb met het maken van sterren met veel punten.
Ik kwam het al vaak tegen bij het maken van mijn Vintage Memories quilt: Je wilt een stukje de ene kant op strijken omdat het dan beter stoot met het volgende stuk, maar het resultaat is een zoom die uit vier of zes laagjes bestaat. Dat laatste zorgt voor problemen met quilten en de kans dat het blok "omhoog" komt.

De oplossing: Inknippen die zoom! Jo geeft knipjes in de zoom tot aan de naad (natuurlijk niet erover!) en strijkt de stof naar de kant die het het liefst opwil. Dat zie je. Op het dikke kruispunt strijk je de naad gewoon open. Ik heb het uitgeprobeerd en ik moet zeggen het werkt super! Betere punten, platter werk, ideaal gewoon! Wel opletten met knippen natuurlijk.

Is het nog te volgen? Je kunt het natuurlijk terugkijken op The Quiltshow.com, maar dat is een betaalde zender. Wil je dat niet, dan kun je eens op deze blog kijken: Elaine's Journey

3 opmerkingen:

 1. Wat een goeie tip Wendy, dank je.
  Ik zit ook vaak te stoeien met die zoompjes maar nu ga ik dit eens proberen.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan, ik vind het heel leuk tips die voor mij bruikbaar zijn te delen! Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip en proficiat met je quilt hij is gewoonweg subliem! Ga eens neuzen op haar blog voor deze uitleg, komt voor elke quilter van pas!Groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen