zaterdag 20 april 2013

Dresden plate tutorial

Tijdens de open dagen had ik een Dresden Plate quilt op de machine. Een echt voorbeeld van een quiltblok dat er ingewikkeld uitziet door de hoeveelheid puntjes en applicatie.
Maar dat is maar schijn. Er is een hele makkelijke manier om dit blok te maken, op de naaimachine.

Ook het appliqueren heb ik met de machine gedaan (en echt het is onzichtbaar gedaan).

Voor het appliqueren op de machine kies je een hele fijne zigzag, bijvoorbeeld steeklengte 2 mm en steekbreedte 1 (mm). Om goed op je werk te kunnen kijken zet je bij voorkeur een applicatievoet op de machine (zo een als op de foto). Verder heb ik gewerkt met heel dun zijde garen van Superior Threads, dikte 100. Behalve dat het superdun is neemt zijdegaren de kleur van de omgeving aan en valt dus mooi weg in het werk. Als spoeldraad koos ik voor "gewoon" garen.
Nu nog eerst controleren of de onderdraad niet te zien is op de bovenkant. Als dat is zet je de onderdraadspanning iets strakker (het schroefje van je spoelhuis draai je een fractie naar rechts, niet vergeten terug te zetten!).

Maar eerst zul je een paar Dresden Plates moeten maken. Hoe dat werkt zie je in deze super duidelijke tutorial van Megan. Even doorklikken maar. Veel plezier!

Fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten