zondag 30 augustus 2009

Wat een belangstelling!

De belangstelling voor mijn give-away is overweldigend! Wat een leuke reacties, bedankt allemaal prikbord dames!
Vanwege deze belangstelling verloot ik nog twee extra vullingen, anders is de kans op winst zo klein.

Én ik ben eigenlijk superbenieuwd hoe jullie deze vullingen vinden: een gemaakt van gerecyclde flessen!?!: Dream Green en een van polyester vezels die brandvertragend gemaakt zijn. Toch zijn deze vullingen superzacht...

Om mee te loten ga je even naar de website. Laat op de contact pagina even weten of je graag met de hand of op de machine quilt. De give away eindigt woensdag 2 september.

vrijdag 28 augustus 2009

Snoepjes

Als zaterdaghulp werkte ik indertijd in een banketbakkerij. Daar maakte ik regelmatig de heerlijkste doosjes met bonbons enzo klaar. Maar dit is veel leuker! Snoepjes voor quilters heb ik ze genoemd deze heerlijke stofjes. Pakketjes met zes fat quarters of acht fat eights. Te bewonderen (en te koop) in mijn nieuwe webwinkeltje.

woensdag 26 augustus 2009

Webwinkeltje en loterij


Mijn webwinkeltje is online! De keuze is al behoorlijk, maar zal binnenkort nog flink uitgebreid worden. Ik heb eenvoudigweg nog niet alles binnen, net als met kindjes groeien webwinkels ook als kool!

Om het openen een beetje feestelijk te maken (LOL) verloot ik deze twee tussenvullingen (46'x36' (147x91cm)) van het merk Quilters Dream. Het is een 100% polyester vulling, maar als ik het er niet bij verteld had, zou je denken dat het katoen is! Mail me via de website www.patchandstitch.com (contactpagina) of je een hand of machinequilter bent en je loot mee! De loterij sluit volgende week woensdag 2 september.

donderdag 20 augustus 2009

Trotse moeder..

Eigenlijk gaat dit blog vooral over quilten, maar in de eerste plaats ben ik moeder en ik ben zo supertrots... Wat is het geval: Onze zoon Luuk is sinds afgelopen vrijdag helemaal zindelijk! Hij is (net als z'n zus overigens) twee jaar en negen maanden. Die bewuste vrijdag zei hij spontaan toen hij in bad zat: Mamma, plassen! En sindsdien is hij het geen een keer vergeten! Zelfs 's nachts is hij droog en roept als ie eruit moet. Ik sta er eigenlijk van te kijken, het heeft helemaal geen moeite gekost. Hij snapt ook helemaal niets van alle fuss die we maken: Oma bellen, kadootje uitzoeken, nieuwe onderbroekjes etc. Vind ie leuk, maar heeft zo'n houding van waar maken jullie je druk over.

Onze dochter kan het ook, maar vindt het potje niet zo nodig. Doe maar luier aan mamma. Toch had ze gisteren zo iets van: Dit is leuk, mamma laat alles uit haar handen vallen als ik "Renske plassen!" roep. En daar maakt ze handig gebruik van. En voor een grote boodschap heeft ze liever een luier. Vanmiddag gaat ze het anders doen; Ik heb haar een grote verassing belooft voor een poepje in het potje. Dat vindt ze een machtig idee, dus ik ben benieuwd... En als het lukt ga ik graag met haar (en haar broer en oma mag ook mee) naar de koopavond.

maandag 17 augustus 2009

Snelle sterren 2

De top van de tweede snelle sterren quilt is klaar! Deze keer heb ik het wat rustiger gehouden met de scraps. Hij kan naar smaak ook zo gemaakt worden dat je in eerste instantie alleen blokjes ziet en dan de sterren. Daarom heet het patroon ook boxy stars. Ik heb gekozen voor duidelijke donkere, midden en lichte kleuren. Door het gebruik van bruine en groenige tinten werd het een beetje somber. Het toevoegen van een vrij felle roze tint geeft net dat beetje wat ontbrak. De foto is binnen gemaakt, dat doet de top geen goed. Ik zal betere foto's plaatsen als de quilt af is.

Deze quilt is een van de keuzes bij de workshop "snelle sterren". Als je naar beneden scrolt zie je de eerste quilt en er komt nog een derde!
Kijk op de website voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden!

dinsdag 11 augustus 2009

Nieuwe fat quarters

Wat is het toch heerlijk als er nieuwe stofjes binnenkomen...Vandaag werden er 200 (100 verschillende) fat-quarters bezorgd van Quilt-Gate en Yuwa. Dit zijn twee merken die Japanse stofjes op de markt brengen. Zachte kleuren en té lieve roosjes. Een perfecte aanvulling op de collectie Antieke stoffen die ik pobeer op te bouwen en waaruit u kunt kiezen!


Binding tutorial

Via "Quilting gallery" werd ik getipt op deze tutorial over het afwerken van je quilt. Nadine laat zien hoe je nagenoeg onzichtbaar de afwerkbies op de hand vastnaait. Ik deed het (tot vandaag) met een heel klein boerenhemdsteekje (om de halve cm een recht steekje aan de binnenkant van de bies) en dat werkte prima, maar dit ziet er sneller en nog beter uit.
Klik hier voor de uitleg >>

maandag 10 augustus 2009

Met de hand

Wie zou het denken dat een echte machine quilter zoals ik iets op de hand zou doen? Nou met dit weer zit ik graag buiten en wat is er nou niet heerlijker dan onder de parasol zitten quilten.
Met behulp van enkele stencils heb ik een klein wit op wit quiltje ontworpen waar ik 's avonds of met lekker weer heerlijk aan kan werken.
Ook test ik op deze manier de Quilters Dream cotton request tussenvulling die "exeptional" zou zijn voor handquilten. Ik moet zeggen, de naald gaat erdoor als door boter en zelfs ik (toch een beginner met handquilten) kan mooie kleine steekjes maken!

vrijdag 7 augustus 2009

Quiltdag in Helmond

Afgelopen woensdag waren Marja en Sabine naar Altweerterheide gekomen. Ze organiseren een quiltdag op 17 oktober in Helmond. Ik zal tijdens die dag een standje verzorgen met vooral tussenvullingen te koop én je kunt het hele workshop programma bewonderen! Het belooft een superleuke dag te worden, de dames trekken alles uit de kast. Veelbelovend allemaal. Nieuwsgierig? Ik kan helaas het affiche van de dag niet linken maar je kunt Marja en Sabine mailen voor informatie: fonkelquiltgroep@gmail.com . Ook kun je het affiche downloaden van mijn website > Quiltdag Helmond. Ik hoop een heleboel meelezers die dag te ontmoeten!

zondag 2 augustus 2009

Snelle sterren

Dit seizoen ga ik de workshop "Snelle sterren" verzorgen. Tijdens deze workshop krijg je het patroon van drie sterren quilts die allemaal opgebouwd zijn uit 2 1/2' repen. Perfect om te maken van jelly rolls. Door slim snijen en machinaal naaien maak je zo'n quilt bijna in een dag en zeker in een weekend. Vandaag kwam de top van het eerste voorbeeld af. Ik heb hem gemaakt van scraps, maar hij kan natuurlijk ook van vier kleuren gemaakt worden, dat zie je hieronder:

Workshop 'kruimelquilts' in voorbereiding

Een van de workshops voor het winterprogramma is de kruimelquilt. Voor deze workshop neemt iedere deelnemer een zak restjes mee. Alles kan gebruikt worden, mislukte blokjes, kantjes, bandjes of dat restje van dat ene stofje dat niet meer te krijgen was. De enige afspraak is dat je het met de naaimachine moet kunnen verwerken en het stof geschikt is voor een wasbare quilt (en dus ook niet té dik). Alle stofjes gaan op een hoop en aan de slag ermee.

Gisterenmiddag ging ik aan de slag met mijn doos vol reststukjes. Het eerste resultat was verassend en zie je al hier. Nu nog een aantal blokjes met sterren en harten. Binnenkort de hele quilt.

zaterdag 1 augustus 2009

Antieke quilt bijna klaar
De 'antieke' quilt is klaar op de machine! Alleen nog uitspoelen, mooi recht op laten drogen én afbiezen. Dan kan ie mooi gaan liggen wezen op de bank bij mijn ouders. Maar mam, ik wil hem nog even mee naar Helmond in oktober!