vrijdag 11 februari 2011

Varia Hex quilt: de malletjes

In mijn vorige blog schreef ik over het beginnetje van mijn Varia Hex quilt. Een heleboel puzzelen in EQ6 gaf me gisteren een eerste set malletjes. Alleen... In EQ6 krijg je maar één mal van ieder stukje uit je blok. Super onhandig dus: Een groot vel papier met maar een stukje... En zelf tekenen..dat moet slimmer dacht ik, hoewel ik bijna op het punt stond maar zelf te tekenen en dan kopieën te maken. Natuurlijk, kopen kan ook, maar dan moet ik wachten....en ik heb er nu zin in!

De blog van Jeanneke gaf uitkomst: Een link naar een site waar je grafiekpapier in alle vormen en groottes kunt uitprinten. Hier is de link. En op de blog van Jeanneke kun je lezen hoe het werkt. Dank je Jeanneke voor het delen van jouw techniek!

4 opmerkingen:

 1. Dus je kunt met EQ6 maar iedere keer 1 blokje printen?
  Lekker handig en dat kan niet anders?
  Gelukkig heb je via via toch gekregen wat je wilt.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, het lukte me ook met de handleiding niet om malletjes te vermenigvuldigen terwijl je ze wel kunt verwijderen!?!? Misschien kan het wel in de nieuwe versie. Overigens kun je wel hele leuke andere dingen doen in EQ6. Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wendy,

  Als ik me goed herinner heb je een optie 'print as many as fit' bij het printen van de mal in EQ6. Daarmee geef je de opdracht een vel vol met hetzelfde malletje te printen. Ik weet niet of het voor alle blokken beschikbaar is.

  groetjes, Anneke in Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Anneke, dank je voor de tip! Ik ga het zeker een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen