donderdag 15 maart 2012

Beloofde foto's! / Promised pictures!

In een vorige blog schreef ik over een bijzondere opdracht: het quilten van een top die gemaakt is van een bruidsquilt. Ik heb toen beloofd meer foto's te plaatsen wanneer de klant de quilt (als eerste) gezien heeft.

De bruidsjurk is door Caroline in opdracht van een klant van quiltshop Leur, uit elkaar getornd, in stukken gesneden en gecombineerd met een fijne katoen tot een patchwork deken omgeturnd. Stukken van het lijfje, de mouwen en het zakboekje zijn erin verwerkt in de vorm van applicaties. De combinatie van satijn, voile en katoen maakt het tot een bijzonder geheel.

Ik heb het quiltwerk redelijk eenvoudig gehouden om de eigenheid van de stoffen te benadrukken. Veel "orange peels" waarbij in de satijnen af en toe een veertje is gequilt. De borduursels van het lijfje zijn uitgewerkt in het scrollwerk waar de geappliceerde blokken verder mee zijn opgevuld. In de brede katoenen rand is een verenpatroon gequilt.

Als tussenvulling is Hobbs polydown gebruikt. Garen is van Superior Threads, So fine, een dunner (dikte 50) niet glanzend polyester garen wat prachtig wegvalt in de schaduwen van het quiltwerk.
Als je op de foto's klikt zie je grotere afbeeldingen.
detail met een stuk van het lijfje

This quilt is made out of a bridal dress. The combination of fabrics out of the dress with quilters cotton makes it an extra ordinary quilt.

I quilted it with feathers, orange peels and scroll.
It has been filled with Hobbs Polydown and I've used Superior Threads So fine.

If you click on the image, you get a larger picture.
Have fun with this eye candy!

detail van de rand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten